Globule albe

Lista articolelor despre globule albe pe AflaCum.ro

Articole despre globule albe

Citeste cele mai noi articole despre globule albe publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre globule albe, pe AflaCum.ro!

Limfocitele sunt leucocite cu nucleul foarte voluminos. Ele se gasesc in limfa si in sange, avand un rol important in imunitatea organismului. Altfel spus, limfocitele sunt globule albe care ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor. Limfocitele sunt de 3 feluri: celule T, celule B si celule natural killer(ucigase). Celulele B produc anticorpi care ataca virusurile invadatoare, bacteriile sau toxinele, in timp ce celulele T si cele natural killer ataca propriile celule devenite compromise.

Cauzele scaderii nivelului de limfocite. Cauzele obisnuite sunt: infectiile virale, alimentatia deficitara, stresul, chimioterapia si utilizarea corticosteroizilor. Oricare ar fi cauza, poti stimula sistemul imunitar sa creasca numarul de limfocite.

Cum sa cresti numarul de limfocite. Alimentatie:

Citeste prospectul medicamentului Zarzio si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Zarzio este o solutie injectabila sau perfuzabila (picurare în vena) în seringa preumpluta.

Contine substanta activa filgrastim (30 sau 48 milioane de unitati).

Zevalin se gaseste sub forma unui kit pentru prepararea de ibritumomab tiuxetan marcat radioactiv cu Ytriu-90.

Zevalin apartine unei familii de medicamente (denumita anticorpi monoclonali selectivi) care se leaga de anumite celule din organism. Se gaseste sub forma de solutie, intr-un set format din patru flacoane. Se utilizeaza cu o substanta radioactiva numita ytriu, care ii confera medicamentului Zevalin o mica incarcare radioactiva, utilizata in momentul atingerii celulei tinta.

Zevalin este indicat in tratamentul limfomului non – Hodgkin. Acesta reprezinta o afectare maligna a unui anumit tip de globule albe, numite limfocite. Zevalin este indicat dupa inducerea remisiunii (cu succes) sau in cazul in care un tratament anterior a fost sau a devenit ineficace.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.