Zevalin 1,6 mg/ml Kit pentru preparate radiofarmaceutice pentru perfuzie

Zevalin se gaseste sub forma unui kit pentru prepararea de ibritumomab tiuxetan marcat radioactiv cu Ytriu-90.

Zevalin apartine unei familii de medicamente (denumita anticorpi monoclonali selectivi) care se leaga de anumite celule din organism. Se gaseste sub forma de solutie, intr-un set format din patru flacoane. Se utilizeaza cu o substanta radioactiva numita ytriu, care ii confera medicamentului Zevalin o mica incarcare radioactiva, utilizata in momentul atingerii celulei tinta.

Zevalin este indicat in tratamentul limfomului non – Hodgkin. Acesta reprezinta o afectare maligna a unui anumit tip de globule albe, numite limfocite. Zevalin este indicat dupa inducerea remisiunii (cu succes) sau in cazul in care un tratament anterior a fost sau a devenit ineficace.

Globulele albe numite limfocite participa in mod normal la lupta organismului impotriva infectiilor. La persoanele cu limfom non – Hodgkin, organismul produce prea multe limfocite modificate, care nu functioneaza normal si care pot inlocui celulele normale din maduva osoasa (locul unde se formeaza cea mai mare parte a celulelor noi) si din sange. Aceasta poate determina infectii, anemie, vanatai, sangerari excesive sau chiar insuficiente de organ. Afectiunea poate duce si la marirea ganglionilor limfatici si a altor organe, cum sunt ficatul si splina.

Pagina 1/8

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zarzio si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zarzio este o...
Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...
Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare