Glosofobie, prezentare

Lista articolelor despre glosofobie si prezentare pe AflaCum.ro

Articole despre glosofobie si prezentare

Citeste cele mai noi articole despre glosofobie si prezentare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre glosofobie si prezentare, pe AflaCum.ro!

Glosofobia, anxietatea de a tine discursuri in public, afecteaza 3 persoane din 4, lucru extrem de alarmant, datorita faptului ca majoritatea joburilor necesita abilitati de vorbire.

Iata cateva sfaturi despre cum puteti sa faceti o prezentare in fata clasei:

Pregatirea prezentarii:

Daca includeti muzica in prezentare o faceti mai interesanta si mai usor de urmarit. Iata care sunt pasii pentru a adauga muzica la o prezentare PowerPoint.

Aveti pregatit fisierul cu muzica la indemana.
Aveti muzica pregatita, fie ca. Wav (forma audio) sau (MPEG-1Audio Later 3) format mp3.

Deschideti o prezentare existenta sau creati una.
Daca aveti deja o prezentare existenta, deschideti-o intr-unul din urmatoarele moduri:

- Deschideti fisierul prin dublu click pe pictograma sa din folderul in care l-ati salvat.
- Lansati PowerPoint si din bara de Menu, apasati "File" si apoi "Open".
- Lansati PowerPoint si din bara de instrumente Standard, apasati icoana care are imaginea unui folder pentru a extrage caseta de dialog  "Open".
- Lansati PowerPoint si apasand "CTRL" si tasta "O" simultan pe tastatura pentru a trage in sus caseta de dialog "Open".
Daca nu aveti o prezentare gata, creati una mai intai si apoi, dupa care, continuati cu pasul urmator.

In scopuri de arta si/sau instruire, multi oameni folosesc acum slideshow-uri.

Slideshow-urile sunt prezentari de imagini alese si aranjate intr-o ordine, care vor fi afisate intr-un timp prestabilit, astfel incat o astfel de afisare se poate executa fara a participa la ea. Din acest motiv, astfel de prezentari sunt de multe ori comparate cu modul in care functioneaza video-urile. Odata cu avansarea tehnologiei, muzica poate fi acum adaugata la o prezentare slideshow. Animatii si tranzitii pot fi, de asemenea, adaugate pentru a imbunatati modul in care vor fi prezentate imaginile. In afara de calculator unde se fac astfel de prezentari, poti opta la aparate pentru a utiliza prezentarea, cum ar fi video proiectorul mai ales in cazul in care exista o audienta mare, care se asteapta la vizionare. Un alt aparat ar fi un televizor obisnuit.

Pentru a vizualiza o prezentare slideshow pe un televizor, urmeaza pasii de mai jos.

- Asamblare de imagini. Alege imaginile pe care doresti sa le afisezi ca parte din prezentare. Fa-ti timp in aranjarea pozelor care va fi prima, a doua si asa mai departe .

Chiar daca este vorba de o simpla prezentare la scoala sau de o intalnire serioasa la serviciu, este foarte dificil sa stabilesti un contact vizual cu toti cei din audienta.

Deci, daca este vorba de un grup mare, este bine sa privesti deasupra capetelor tuturor si sa incepi sa vorbesti. Astfel este mai usor sa acoperi cu privirea toate randurile.

Pentru a face o buna impresie si a avea o prezentare de succes, ar trebui sa iei in considerare urmatoarele sfaturi:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.