Gura

Lista articolelor despre gura pe AflaCum.ro

Articole despre gura

Citeste cele mai noi articole despre gura publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gura, pe AflaCum.ro!

Gura este expusa micilor accidente de cate ori ingurgitam ceva. Cand nu suntem atenti, se intampla, de cele mai multe ori. Ne frigem cu mancare/cafea fierbinte, de exemplu, iar arsura e dureroasa si trebuie tratata rapid. Iata cum poti trata arsurile din cavitatea bucala:

- clateste rapid gura cu apa rece, minimum 5 minute.

- daca simti ca arsurile au ajuns aproape de omulet, fa si gargara cu apa rece;

Muscaturile de limba sunt accidente care au loc in mod frecvent, in timpul mestecarii mancarii, a vorbirii sau din cauza impleticirii limbii. Iata cum se trateaza acestea:

1. Acordarea primului ajutor

Spalati-va mainile cu apa si sapun sau folositi dezinfectant, daca nu aveti acces la acestea.

Periutele de dinti se uzeaza destul de repede, deoarece perii sensibili se tocesc in timpul periajului. Iata cum puteti face ca aceasta sa para ca noua:

1. Turnati apa clocotita intr-un bol din sticla sau ceramica.

2. Introduceti capul periutei in apa fierbinte si executati cateva miscari circulare, timp de aproximativ un minut si veti observa cum perii se indreapta si revin la forma initiala.

Citeste prospectul medicamentului Ossidenta, apa medicinala de gura si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Gingivite (inflamatorii, toxice, gravidice), stomatite (banale, septice, ulceroase, ulcero-membranoase), factor enore, procese paradentopatice evolutive, pre- si mai ales postoperator.

Compozitie la 100 g

Respiratia gura la gura (ventilatia artificiala) este o procedura de prim ajutor care, folosita in combinatie cu masajul cardiac sau singura, poate salva viata unui pacient aflat in stop cardio respirator.

Aceasta tehnica poate fi efectuata de persoane fara pregatire medicala, atat timp cat se respecta urmatoarele reguli:

Verificati daca victima este inconstienta si daca respira! In general ventilatia artificiala este folosita in cazul pacientilor inconstienti si care nu respira, asa ca primul pas este sa verificati daca victima si-a pierdut cunostinta. Apoi uitati-va daca pieptul victimei se misca sau apropiati-va obrazul de gura pacientului si incercati sa simtiti expiratia. Daca individul este inconstient si nu respira, trebuie sa incepeti respiratia gura la gura.