Guta

Lista articolelor despre guta pe AflaCum.ro

Articole despre guta

Citeste cele mai noi articole despre guta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre guta, pe AflaCum.ro!

Cristalele de acid uric apar atunci cand purinele(substante naturale gasite in toate celulele corpului) sunt in exces. Aceste mici cristale dureroase se acumuleaza in articulatii, afectand tesuturile si putand sa dea nastere gutei.

Cum sa spargi cristalele de acid uric. Metode naturale:

1 Bea cat mai multa apa si consuma alimente bogate in apa(castraveti, de exemplu).

Guta este o forma comuna de artrita inflamatorie, cauzata de continutul excesiv de acid uric din tesutul incheieturilor.

Aceasta boala afecteaza mai ales barbatii, iar tratamentul poate fi extrem de lung si anevoios.

Iata cum se trateaza guta:

Citeste prospectul medicamentului  COLCHICINA , comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul accesului de guta, profilaxia acceselor la inceputul tratamentului gutei cronice cu uricozurice sau uricoinhibitorii; poliartrita reumatoida, sclerodermie, maladie periodica si alte boli inflamatorii cronice (cazuri selectionate).

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand colchicina 0,5 mg sau 1 mg (flac. cu 40 buc.).

Alopurinol sunt niste medicamente prescrise in guta cronica, ele avand particularitatea de a inhiba formarea acidului uric.

Indicatii: Guta cronica, mai ales forme severe (acid uric peste 700 mg in urina de 24 de ore), forme cu nefropatie sau calculi uratici; hiperuricemie la bolnavi cu leucemie, limfoame sau alte boli canceroase sub tratament cu citostatice sau iradiatii, hiperuricemii iatrogene, sindrom Lesch-Nyhan; profilaxia si tratamentul calculozei uratice.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand alopurinol 100 mg (flacon cu 50 buc.).

Indicatii: Guta cronica, mai ales forme severe (acid uric peste 700 mg în urina de 24 de ore), forme cu nefropatie sau calculi uratici; hiperuricemie la bolnavi cu leucemie, limfoame sau alte boli canceroase sub tratament cu citostatice sau iradiatii, hiperuricemii iatrogene, sindrom Lesch-Nyhan; profilaxia si tratamentul calculozei uratice.

Contraindicatii: Intoleranta la alopurinol, criza de guta, hemocromatoza idiopatica sub tratament cu fier reprezinta contraindicatii. Prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii; nu se administreaza la copii (cu exceptia celor cu boala canceroasa si hiperuricemie secundara sau cu sindrom Lesch-Nyhan); prudenta la hepatici si la hipotiroidieni. Se va evita consumul de bauturi alcoolice. Prudenta in asocierea cu medicamente carora le inhiba metabolizarea, favorizand reactii toxice: mercaptopurina (se reduce doza de antileucemic la 1/3-1/4), azatioprina, anticoagulante orale (se reduce doza de anticoagulant sub controlul protrombinemiei); asociat clorpropamidei poate favoriza reactii hipoglicemice prelungite (mai ales la bolnavii cu insuficienta renala); nu se asociaza probenecid sau alte uricozurice (cresc eliminarea alopurinolului); nu se asociaza cu ampicilina (risc crescut de reactii cutanate).

Reactii adverse: Favorizarea crizelor gutoase la inceputul tratamentului gutei (in primele 3-4 luni se asociaza doze mici de colchicina, tratamentul nu trebuie inceput cu ocazia unei crize de guta); posibilitatea formarii de calculi xantinici (se ingera lichide pentru a mentine volumul urinei la 2-3 l/zi). Uneori eruptii cutanate (maculo-papulare, foarte rar dermatite grave), febra alergica, adenopatii, artralgii, eozinofilie; ocazional epigastralgii, greata, voma, diaree, dureri abdominale (se administreaza dupa mese), cefalee, ameteli, somnolenta; rareori alopecie, leucopenie sau leucocitoza, fenomene hepatotoxice, cefalee, vertije, ginecomastie, nevrite. In timpul tratamentului se controleaza functia hepatica, functia renala si formula sanguina.

Krystexxa se utilizeaza pentru tratamentul gutei cronice (de durata) severe tofacee la pacientii adulti.

Ce este Krystexxa? Krystexxa este un medicament care contine substanta activa pegloticaza. Medicamentul este disponibil sub forma de concentrat pentru solutie perfuzabila (picurare în vena).

Pentru ce se utilizeaza Krystexxa? Krystexxa se utilizeaza pentru tratamentul gutei cronice (de durata) severe tofacee la pacientii adulti. In aceasta boala apar concentratii mari de acid uric în sange, care apoi se cristalizeaza la nivelul articulatiilor si al tesuturilor formand tofi (calculi) care provoaca dureri si degradarea articulatiilor. Krystexxa se utilizeaza numai la pacientii care nu isi pot controla concentratiile de acid uric nici cu doze maxime ale medicamentelor conventionale, numite inhibitori de xantinoxidaza, sau care nu pot utiliza astfel de medicamente.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Adenuric se utilizeaza pentru tratarea hiperuricemiei (cresterea nivelurilor sanguine de acid uric si "urat") cronice (de lunga...
In stresul cotidian in care suntem prinsi cu totii, cine nu se viseaza oare stand singur pe...