Hemostatic, injectii

Lista articolelor despre hemostatic si injectii pe AflaCum.ro

Articole despre hemostatic si injectii

Citeste cele mai noi articole despre hemostatic si injectii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hemostatic si injectii, pe AflaCum.ro!

Indicatii: Profilaxia si tratamentul hemoragiilor prin ruptura de vase mici (in panza), in cursul interventiilor chirurgicale sau in diverse situatii clinice - ciroza si hepatita cronica, hemoragii in sfera ginecologica, purpura, echimoze si hematoame spontane, epistaxis, hemoragii gingivo-dentare, hemoragii de natura medicamentoasa (prin anticoagulante sau antiinflamatorii nesteroidiene).

Compozitie: Fiole continand 0,250 g etamsilat.

Actiune farmacoterapeutica: Hemostatic ce mentine stabilitatea peretelui capilar; reduce timpul de sangerare fara sa afecteze coagularea; nu este vasoconstrictor si antifibrinolitic. Creste glicogenul de la nivelul plachetelor. Scade timpul de sangerare cu 40-45% dupa primele 30 de minute. Efectul dureaza circa 6 ore. Se administreaza pentru profilaxia si controlul hemoragiilor din vasele capilare mici.

Citeste prospectul medicamentului Mivacron, injectii si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Utilizare: Mivacron este un agent blocant neuromuscular nedepolarizant, inalt selectiv, cu actiune de scurta durata, cu un profil de recuperare rapid. Mivacron este utilizat ca adjuvant al anesteziei generale, pentru relaxarea muschilor scheletici si pentru a facilita intubarea traheala si ventilatia mecanica.

Solutia de Mivacron nu contine conservanti antimicrobieni si este destinata utilizarii pentru un singur pacient.

Indicatii: Cetrorelix 0,25 mg este utilizat pentru prevenirea ovulatiei premature, pe perioada unei stimulari ovariene controlate, urmata de preluarea oocitelor si de tehnici de reproducere asistata.

In studiile clinice Cetrotide 0,25 mg s-a utilizat impreuna cu gonadotropina menopauzala umana (HMG), totusi experienta limitata cu hormonul de stimulare foliculara (FSH) sugereaza o eficacitate similara. HMG si FSH sunt hormoni care stimuleaza maturarea oului.

Contraindicatii: Cetrotide 0,25 mg nu se administreaza daca: sunteti alergic la cetrorelix acetat, manitol sau hormoni exogeni peptidici (medicamente similare cu Cetrotide 0,25 mg); sunteti in perioada de sarcina sau alaptare; sunteti in menopauza; aveti afectiuni renale sau hepatice moderate sau severe.

Actiune terapeutica: Hormon progestogen natural, are proprietati asemanatoare Medroxiprogesteronului (vezi), dar efectul este mai putin intens; nu este activ pe cale orala.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 2 ml solutie uleioasa continand progesteron 25 mg (cutie cu 3 buc.).

Indicatii si mod de administrare: Injectii intramusculare profunde; in amenoree sau hipomenoree: 2 fiole (50 mg), cate una la interval de 2 zile, in a treia saptamana a ciclului (dupa pregatire estrogenica); in hipermenoree, dismenoree, sterilitate prin insuficienta luteala: cate o fiola in a 5-a si a 3-a zi inaintea menstruatiei; in avortul habitual: cate 1/2-1 fiola de 2 ori/saptamana, in primele 4 luni de sarcina; in iminenta de avort: 1-2 fiole zilnic, 4 zile, apoi 1/2-1 fiola de 2 ori/saptamana, pana la 4 luni ale sarcinii.

Indicatii: Mastoza chistica, hiperestrogenism, tulburari de menopauza, hiperexcitatie sexuala (la ambele sexe), dismenoree, menometroragii functionale, mastodinie; hipercorticism frust; stari hipoanabolice; ca medicatie adjuvanta in hipertiroidism, diabet zaharat; adenom de prostata.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml si 2 ml solutie injectabila, continand hidrolizat de epifiza bovina (cu o concentratie medie de 0,35 g azot total) in solutie salina izotona (cutii cu 10, respectiv 5 buc.).

Actiune terapeutica: Antagonist al hormonilor steroidieni, anabolizant proteic antidiabetic.

Indicatii prospect: Globulina antialergica se foloseste in tratamentul sindroamelor alergice pure sau asociate. Se recomanda in special in: pneumonie, astm (atat la copii, cat si la adulti);

O.R.L.: rinita alergica, coriza spasmodica aperiodica, rinofaringite repetate ale copilului; dermatologie: eczema atopica, urticarie, edem Quincke, prurigo, astm; gastro-enterologie: ulcer gastro-duodenal, rectocolita ulcerohemoragica; ginecologie: migrene catameniale; oftalmologie: conjunctivita alergica. In afara de activitatea sa specifica, poate exercita o actiune asupra starii generale a bolnavului. Efectul tonic este mai evident in cazul nou-nascutilor cu eczeme si la bolnavii cu ulcer gastro-duodenal. Tratamentul cu globulina antialergica nu exclude alta terapie concomitenta (corticosteroizi, antihistaminice, desensibilizari specifice) ci, din contra, injectiile cu globulina antialergica pot potenta efectul acestor terapeutici.

Prezentare: Globulina antialergica este o solutie de gamaglobulina umana 10%, obtinuta din plasma umana individual controlata din punct de vedere al hepatitei C, AgHBs, Ac anti HIV1-2, selectionata pe baza capacitatii de complexare a histaminei, devenind astfel eficace in tratamentul manifestarilor alergice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.