Iisus, florii

Lista articolelor despre iisus si florii pe AflaCum.ro

Articole despre iisus si florii

Citeste cele mai noi articole despre iisus si florii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre iisus si florii, pe AflaCum.ro!

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este intotdeauna ultima saptamana inainte de Paste. In aceasta perioada, se tin slujbe speciale(Denii) la biserica, iar credinciosii respecta cateva obiceiuri legate de pregatirile de Paste.

Iata cateva traditii pe care e bine sa le respecti in Saptamana Patimilor

Luni(Lunea Mare) - in aceasta zi e programata curatenia de Paste. Romanii scot lucrurile la aerisit, spala rufe, calca si fac reparatiile necesare in casa.

Floriile sunt sarbatorite de crestinii ortodocsi, an de an, in duminica de dinaintea Pastelui. Tot prin traditie, aceasta zi este serbata si de romanii cu nume de flori. Din punct de vedere religios, Duminica Floriilor reprezinta Intrarea lui Iisus pe un magar in Ierusalim, in zilele de dinaintea patimilor.

Traditii si obiceiuri de Florii:

- chiar daca perioada de Post continua, in ziua de Florii se face o exceptie: se poate manca peste, deoarece Iisus ar fi cerut sa manance peste, in aceasta zi;

In zilele noastre, tot mai multe familii renunta sa mai mearga la biserica si multi copii nu cunosc adevarata insemnatate a Pastelui.

Iata cum puteti sa va invatati copilul care este semnificatia crestina a acestei sarbatori:

In primul rand, povestiti-i copilului despre nasterea lui Iisus, ca semnificatie a Craciunului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.