Infanrix

Lista articolelor despre infanrix pe AflaCum.ro

Articole despre infanrix

Citeste cele mai noi articole despre infanrix publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre infanrix, pe AflaCum.ro!

Infanrix hexa se utilizeaza pentru protejarea copiilor cu varsta sub trei ani impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (tusei magaresti), hepatitei B, poliomielitei (polio) si bolilor provocate de Hib (cum ar fi meningita bacterica).

Infanrix hexa este un vaccin disponibil sub forma de pulbere si suspensie din care se obtine o suspensie injectabila.

Contine urmatoarele substante active: anatoxine (toxine slabite din punct de vedere chimic) difterice si tetanice; fragmente de Bordetella pertussis (B. pertussis, o bacterie care provoaca tusea magareasca); fragmente ale virusului hepatitei B; virusuri poliomielitice inactivate; polizaharide (zaharuri) din bacteria Haemophilus influenzae de tip B ("Hib", o bacterie care provoaca meningita).

Infanrix Penta se utilizeaza pentru protejarea copiilor cu varsta sub trei ani impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (tusei magaresti), hepatitei B si poliomielitei (polio).

Infanrix Penta este un vaccin disponibil sub forma de suspensie pentru injectie.

Contine urmatoarele substante active: anatoxine (toxine slabite din punct de vedere chimic) difterice si tetanice; fragmente de Bordetella pertussis (B. pertussis, o bacterie care provoaca tusea magareasca); fragmente ale virusului hepatitei B; virusuri poliomielitice inactivate.

Indicatii terapeutice: Infanrix este indicat in imunizarea primara fata de difterie, tetanos si pertussis incepand cu varsta de 2 luni. Infanrix este indicat ca doza de rapel la copii anterior imunizati cu trei sau patru doze de vaccin DTPa, difteric, tetanic sau pertussis celular (DTPc).

Compozitie calitativa si cantitativa: Infanrix contine toxoid difteric, toxoid tetanic si trei antigene pertussis purificate [toxoid pertussis(TP), hemaglutinina filamentoasa(HAF) si o proteina de membrana externa de 69 kilodaltoni (pertactina)] adsorbite pe saruri de aluminiu. Toxinele difterica si tetanica obtinute din culturi de Corynebacterium difteriae si Clostridium tetani sunt detoxifiate si purificate. Componentele vaccinale de pertussis acelular (TP, HAF si pertactina) sunt preparate din culturi de Bordetella pertussis aflate in faza I de crestere, din care TP, HAF si pertactina sunt extrase, purificate si detoxifiate. Toxoidul difteric, toxoidul tetanic si componentele vaccinale de pertussis acelular sunt adsorbite pe saruri de aluminiu. Vaccinul final se prezinta sub forma de suspensie salina si contine 2-fenoxietanol ca prezervant. Infanrix intruneste cerintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind prepararea substantelor biologice si vaccinurile difteric si tetanic. O doza de 0,5 ml de vaccin contine minimum 30 unitati internationale (UI) toxoid difteric, 40 UI toxoid tetanic, 25 g TP, 25 g HAF si 8 g pertactina.

Posologie: Doza recomandata de vaccin este de 0,5 ml. Deoarece schemele de vaccinare variaza de la o tara la alta, schema fiecarei tari poate corespunde recomandarilor nationale respective. Imunizarea primara consta in 3 doze, cu rapeluri in cel de-al doilea si cel de-al saselea an de viata.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.