Infarct, morfina

Lista articolelor despre infarct si morfina pe AflaCum.ro

Articole despre infarct si morfina

Citeste cele mai noi articole despre infarct si morfina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre infarct si morfina, pe AflaCum.ro!

Indicatii: Adulti: dureri neoplazice si tabetice; intoxicatie cu Atropina; edem pulmonar acut, infarct (cu prudenta). Copii: se foloseste la urgente in caz de extrema necesitate.

Compozitie: Fiole 1 ml continand clorhidrat de morfina 0,02 g.

Actiune farmacoterapeutica: Morfina este un sedativ puternic al durerilor, prin actiune directa centrala.

Atacul de cord inseamna deteriorarea permanenta a muschiului inimii. Pentru ca muschiul cardiac sa functioneze la parametri optimi, are nevoie, in mod constant, de o cantitate de sange bogata in oxigen, care ajunge la inima prin intermediul arterelor coronare.

Daca o boala coronariana se instaleaza, arterele coronare se ingusteaza si fluxul de sange devine insuficient. Grasimile, calciul, proteina, celulele inflamatorii aflate in interiorul arterelor formeaza placi de diverse dimensiuni. Daca un cheag de sange obstructioneaza complet artera, muschiul inimii nu va mai primi oxigen. La scurt timp, se va produce moartea celulelor muschiului inimii, iar leziunile vor fi permanente. Asa se produce un atac de cord.

Vindecarea muschiului inimii incepe imediat dupa ce s-a incheiat atacul de cord si dureaza aproximativ opt saptamani.

Citeste prospectul medicamentului Morfina cu atropina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Adulti: dureri neoplazice; dureri postoperatorii; dureri tabetice; eclampsie; edem pulmonar acut; colici biliare si renale. Copii: se foloseste la urgenta in caz de extrema necesitate la copii 3-15 ani, mai ales la prima administrare.

Compozitie: Fiole 1 ml continand clorhidrat de morfina 0,02 g; sulfat de atropina 0,001 g.

Citeste prospectul medicamentului  Aspacardin, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Adjuvant in tratamentul anginei pectorale, infarctului miocardic, insuficientei cardiace precum si al aritmiilor din cursul infarctului miocardic, starilor de postinfarct sau celor datorate intolerantei sau supradozarii cu digitalice.

Compozitie: Comprimate continand: D.L aspartat de potasiu 1/2 H2O 0,180g (-39 mg K)

Citeste prospectul medicamentului Magnerot, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Ca profilaxie pentru infarct miocardic si necroze miocardice, in angina pectorala, daca acestea sunt determinate de un deficit de Mg. Arteroscleroza, stenocardie, arterita si arteriolita, tulburari ale metabolismului lipidic, crampe musculare.

Compozitie

Indicatii: Infarct miocardic acut - recanalizeaza artera coronara ocluzata, salveaza tesutul miocardic, amelioreaza functia cardiaca; Tromboze venoase profunde - dizolva trombusul, restabileste rapid hemodinamica normala, elimina sursa unei embolii secundare, previne distrugerea valvelor venoase si a HT venoase secundare;

Embolism pulmonar: inlaturarea embolismului major ocluzant al arborelui vascular ca si a trombilor periferici sursa, liza microembolusurilor din sistemul capilar pulmonar, ameliorarea microcirculatiei, perfuziei tisulare si a HTP secundare; Tromboze arteriale periferice acute/subacute, boli ocluzive arteriale cronice, ocluzia arterei sau venei centrale a retinei.

Forma de prezentare: Fiole cu 250 000 U.I., 750 000 U.I. si 1,5 mil. U.I. streptokinaza.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Betaloc este un medicament care se foloseste pentru perturbari ale ritmului cardiac inclusiv tahicardia supraventriculara. Infarct miocardic...
Este important sa cunoasteti semnele unui atac de cord, simptomele tipice fiind: incapacitatea de a respira corespunzator,...
Din pacate, cazurile de infarct sunt foarte frecvente, de aceea este foarte important sa stim ca atunci...
Statisticile indica anual un procentaj mai mic decat cel real al dependentilor de cocaina, lucru ingrijorator, deoarece...