Inflamatie maduva

Lista articolelor despre inflamatie maduva pe AflaCum.ro

Articole despre inflamatie maduva

Citeste cele mai noi articole despre inflamatie maduva publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre inflamatie maduva, pe AflaCum.ro!

Meningita este o boala grava care presupune o inflamatie a membranelor ce inconjoara creierul si maduva spinarii. Netratata la timp, afectiunea poate duce la deces! Nu e specifica unei varste, putand aparea atat la copii cat si la adulti.

Meningita. Tipuri:

Bacteriana. Este cauzata de diverse tipuri de bacterii. Cele mai comune infectii sunt provocate de meningococ, pneumococ sau Listeria monocytogenes. Infectia poate apare in alta parte a corpului pentru ca apoi sa se raspandeasca la meninge. Practic, bacteriile patrund in sange si migreaza spre maduva spinarii, acolo unde determina meningita bacteriana acuta. Din pacate, meningita bacteriana este cea mai periculoasa forma a acestei boli. In plus, este contagioasa! Se raspnadeste prin tuse sau stranut . Necesita ingrijiri medicale rapide, deoarece in cateva ore provoaca daune iremediabile in zona creierului sau alte zone ale organismului. Netratata repede, aceasta forma de meningita duce la septicemie si apoi la deces!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.