Inteligenta

Lista articolelor despre inteligenta pe AflaCum.ro

Articole despre inteligenta

Citeste cele mai noi articole despre inteligenta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre inteligenta, pe AflaCum.ro!

Provocarea de astazi pare usoara, dar nu e chiar asa. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti litera F in textul pe care ti l-am propus mai jos!

Vezi de cate ori se afla litera F in textul propus! Ai la dispozitie 10 secunde! Daca depasesti timpul, testul devine nul!  :)

Sa incepem! 

Cand oamenii inteligenti obosesc sau, pur si simplu, se plictisesc, cauta sa rezolve situatii, puzzle-uri, ghicitori. Multe dintre acestea se dovedesc, in anumite situatii, mai dificile decat par la prima vedere. Astazi, te provocam sa rezolvi cateva dintre ghicitorile cu grad ridicat de dificultate.

In prima parte a articolului iti prezentam lista cu ghicitori, iar la final o sa ai raspunsul pentru fiecare in parte. Sa vedem cata rabdare ai! :) Daca nu gasesti niciun raspuns, oricat ai incerca, nu te supara! Multi oameni s-au impotmolit! :)

1. In anul 1990, o persoana are varsta de 15 ani. In 1995, aceeasi persoana a implinit 10 ani. Cum e posibil?

Inteligenta este o calitate innascuta, au crezut multa vreme oamenii. Unii inca mai cred, insa anumite studii contrazic aceasta teorie. Spre exemplu, o parte dintre hobby-urri, pe langa faptul ca sunt distractive,  au si o mare influenta asupra modului nostru de a gandi, asupra inteligentei.

Hobby-uri care stimuleaza inteligenta:

1. Citeste. Cartile reprezinta drumul cel mai sigur spre cresterea nivelului de inteligenta, iar acest lucru se intampla mai ales daca citesti cu placere despre subiecte diverse. Lectura reduce stresul, te ajuta sa experimentezi multiple emotii si te invata lucruri despre multe subiecte. Daca citesti suficient, vei fi pregatit pentru diferite situatii de viata si vei fi mai eficient in demersurile tale.

Oamenii cred ca filmele nu reprezinta decat o forma de divertisment. Nu e vorba doar de-atat. Din astfel de productii invatam o multime de lucruri despre tehnologie, istorie, literatura etc.

Teatrul detine, practic, toate elementele unei educatii de baza: muzica, literatura, dans, istoria si chiar politica.  El a fost precursorul a ceea ce, mai tarziu, avea sa devina Hoollywood-ul de divertisment. Impactul teatrului asupra societatii, insa,  a fost mult mai curat decat blitzurile si stralucirea starurilor.  In teatru, banii nu reprezentau un scop. Arta pura era cu adevarat importanta.

In schimb, filmele au devenit un instrument de schimbare sociala, o industrie in care se invart sume exorbitante. Filmele influenteaza enorm. Exista oameni care sunt atat de patrunsi de filme, incat incep sa confunde fictiunea cu realitatea. Oamenii sunt judecati si categorisiti dupa filmele pe care le vizioneaza. Un individ care adora filmele de duzina, cu multa violenta gratuita, sange si alte tipare nocive, este clar mai putin cerebral decat tipul care il prefera pe DeNiro, sa zicem, in roluri intelectuale. In ciuda acestor tipare negative, exista elemente care demonstreaza ca filmele te pot face mai inteligent.

Inteligenta este un lucru innascut, ce poate fi sporit, prin anumite tehnici, dupa cum urmeaza:

1. Imbunatatirea abilitatilor mentale:
Imbunatatirea memoriei poate fi realizata mai usor prin retinerea informatiilor, creand asocieri intre lucrurile de memorat si cele deja memorate.
Curiozitatea este un alt mijloc important de sporire a inteligentei, prin largirea orizonturilor si dorinta de a descoperi si intelege lucruri noi.  
De asemenea, mintea poate fi pusa in miscare prin diferite activitati cotidiene, cum ar fi deprinderea de noi aptitudini ( de eexmplu, folosirea unui instrument muzical) sau prin schimbarea gandirii, pentru a face noi conexiuni, ce sporesc inteligenta.

2. Invatarea mai eficienta:
Invatarea eficienta este un element cheie in sporirea inteligentei, ce poate fi realizata prin imbunatatirea metodelor de retinere a informatiilor noi.
Realizarea temelor pentru acasa ajuta la sporirea increderii de sine a unui elev sau stundent, ajutandu-l sa devina mai inteligent.
Lectura este un mod minunat de insusire de noi idei si informatii si de imbogatire a vocabularului.
Achizitionarea frecventa de carti noi reprezinta o alta cale de informare, ce ajuta la sporirea inteligentei.
Cercetarea este o modalitate ideala de a va satisface curiozitatea cu privire la lucrurile care va pasioneaza, lucru ce va poate face mai inteligenti.
Invatarea prin descoperire este o alta metoda pentru sporirea inteligentei, deoarece ajuta la insusirea de noi abilitati si la corectarea unor deprinderi gresite.