Inteligenta, puzzle inteligenta

Lista articolelor despre inteligenta si puzzle inteligenta pe AflaCum.ro

Articole despre inteligenta si puzzle inteligenta

Citeste cele mai noi articole despre inteligenta si puzzle inteligenta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre inteligenta si puzzle inteligenta, pe AflaCum.ro!

Concentrarea este una dintre actiunile care stimuleaza creierul. Uneori, cand ne concentram , parca simtim cum celulele creierului functioneaza. Este foarte bine asa, deoarece creierul uman este un muschi, care, la fel ca orice alt muschi, are nevoie de antrenament. Este, practic, singurul mod de a-l mentine functional si in forma buna.

Pentru a-ti pune putin mintea la contributie, am ales 10 puzzle-uri dificile, pe care doar ochiul ager le poate rezolva in mod corect. Pe langa stimularea ceierului, credem ca te vor distra testele de mai jos. Sa incepem! Noteaza pe o foaie de hartie/intr-un document raspunsurile tale, apoi confrunta-le cu cele corecte, pe care le vei gasi in josul paginii.

Figura 1

Inteligenta reprezinta capacitatea de a ințelege usor si bine, de a sesiza ceea ce este esential, de a rezolva situatii sau probleme noi pe baza experientei acumulate anterior. Asta in dictionarul limbii romane. In realitate, inteligenta este greu de definit. Exista numeroase studii in domeniu, inclusiv aparatura care masoara IQ-ul.

Cercetatorii au cazut de acord ca inteligenta este o combinatie de factori(biologic, natural, nutritional etc). Pentru omul de rand a fi inteligent e sinonim cu a fi destept. Si nu e gresit, chiar daca pare simplist. Insa oricat de inteligent ar fi un om, nivelul sau de inteligenta va fi influentat de diversi factori. Iata care sunt acestia:

Natura. Genele au un rol important in stabilirea nivelului de IQ. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca mostenirea genetica influenteaza nivelul de inteligenta intr-o proportie cuprinsa intre 40% si 80%. Structura creierului , la randul sau, contribuie la stabilirea IQ-ului. Neurologii au identificat diferente in structura creierului cu precadere in partea parieto-frontala cea raspunzatoare de gandirea noastra pozitiva/negativa, in funntie de dimensiunea creierului. Pe scurt, un creier care functioneaza normal si care prelucreaza cum trebuie informatiile inseamna un IQ mai ridicat!

Creierul isi imbunatateste abilitatile, de fiecare data cand il provoci cu puzzle-uri, teste vizuale etc. Gandesti mai clar si mai rapid. De aceea, ar fi bine sa nu ratezi niciodata ocazia de a rezolva orice provocare care iti pune mintea la contributie.

Vrei sa iti mentii mintea agera si sanatoasa? Cu siguranta, testul de mai jos iti este pe plac. Imaginile, mai exact, iti vor testa abilitatile de observatie. In fiecare imagine, exista un singur lucru care nu se potriveste in decor. Le vei gasi pe toate? Fii atent la detalii si, cel mai important, distreaza-te! Gasesti raspunsurile corecte la finalul articolului

1

Exista calitati pe care lumea din jur le poate considera ciudate. In realitate, ele sunt o virtute a oamenilor destepti, a persoanelor cu IQ-ul peste medie. Spre exemplu, oamenii de stiinta au dovedit ca persoanele care folosesc un limbaj colorat si injura din cand in cand sunt mai destepti decat majoritatea. Exista o lista intreaga de calitati ciudate care denota un IQ mare. Iata ce include aceasta:

Mergi foarte repede. Exista o corelare directa intre nivelul de inteligenta si viteza de mers: rapiditatea in deplasare are o influenta pozitiva asupra abilitatilor cognitive. S-a dovedit ca persoanele care merg mai repede obtin cu 16 puncte mai mult in testele de IQ decat cele care merg mai incet. Mai mult, mergand mai rapid, imbatranesti mai incet, iar creierul ramane mai activ.

Nu-ti plac dusurile fierbinti. Este bine sa ai parte de bai calde si relaxante, dar este mai benefic pentru creier sa faci dusuri scurte si reci. Mai mult, ar fi bine sa folosesti si strategia de combinare a temperaturilor apei: cateva secunde de dus rece, apoi cateva secunde de dus fierbinte. Repeta procesul de cateva ori. Aceste diferente de temperatura , spun oameni de stiinta, imbunatatesc memoria, starea de spirit si te energizeaza peste zi.

Provocarea de astazi pare usoara, dar nu e chiar asa. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti litera F in textul pe care ti l-am propus mai jos!

Vezi de cate ori se afla litera F in textul propus! Ai la dispozitie 10 secunde! Daca depasesti timpul, testul devine nul!  :)

Sa incepem! 

Cand oamenii inteligenti obosesc sau, pur si simplu, se plictisesc, cauta sa rezolve situatii, puzzle-uri, ghicitori. Multe dintre acestea se dovedesc, in anumite situatii, mai dificile decat par la prima vedere. Astazi, te provocam sa rezolvi cateva dintre ghicitorile cu grad ridicat de dificultate.

In prima parte a articolului iti prezentam lista cu ghicitori, iar la final o sa ai raspunsul pentru fiecare in parte. Sa vedem cata rabdare ai! :) Daca nu gasesti niciun raspuns, oricat ai incerca, nu te supara! Multi oameni s-au impotmolit! :)

1. In anul 1990, o persoana are varsta de 15 ani. In 1995, aceeasi persoana a implinit 10 ani. Cum e posibil?

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii cred ca filmele nu reprezinta decat o forma de divertisment. Nu e vorba doar de-atat. Din...
Inteligenta este un lucru innascut, ce poate fi sporit, prin anumite tehnici, dupa cum urmeaza: 1. Imbunatatirea...