Lamaie coaja pericol, lamaie coaja pericol

Lista articolelor despre lamaie coaja pericol si lamaie coaja pericol pe AflaCum.ro

Articole despre lamaie coaja pericol si lamaie coaja pericol

Citeste cele mai noi articole despre lamaie coaja pericol si lamaie coaja pericol publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lamaie coaja pericol si lamaie coaja pericol, pe AflaCum.ro!

Multe gospodine din Romania obisnuiesc sa rada coaja de portocala sau de lamaie pentru a o folosi la prajituri. E drept castiga la capitolul aroma, insa nu si la capitolul sanatate. S-a dovedit ca in coaja citricelor se regasesc substante toxice! Si nu, nu vorbim despre un fenomen natural.

Portocalele, lamaile, mandarinele si celelalte citrice strabat drum lung pana sa junga pe tarabe. E nevoie de timp, asadar, iar fructele s-ar putea strica, in tot acest interval...Pentru a evita alterarea, cei care le transporta injecteaza fructele cu anumite substante. Din fericire, aceste substante nu afecteaza fructul. In schimb, otravesc coaja fructului. Un grup de cercet─âtori de la Universitatea din Wageningen – Olanda, in colaborare cu profesori din cadrul Universitatii Dunarea de Jos – Galati au descoperit care sunt substantele periculoase din coaja citricelor:

1. E 230 Difenilfenol - conservant artificial. Vorbim despre un pesticid care nu permite dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Doza maxima admisa prin lege este de 0,1 mg/kg corp. In concentratii mari, aceasta substanta poateprovoca sangerari interne.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.