Lamaie

Lista articolelor despre lamaie pe AflaCum.ro

Articole despre lamaie

Citeste cele mai noi articole despre lamaie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lamaie, pe AflaCum.ro!

Vara, soare, canicula si disconfort cat cuprinde? Te poti revigora cu o limonada naturala, sanatoasa si foarte gustoasa. Reteta de azi e cumva diferita, insa poate fi socotita , fara exagerare, limonada verii. Este vorba despre limonada fermentata.

Limonada fermentata. Ingrediente:

- 3/4 lamai;

Lamaia este cunoscuta pentru bogatia de vitamina C, insa contine si alte substante nutritive excelente pentru organism! Vorbim despre vitamine(A, E, B6), acid folic, acid pantotenic, tiamina, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc si fosfor.

De ce bine sa mananci lamaie:

- sustine sistemul imunitar. Lamaia reprezinta un puternic antioxidant, fiind recomandata in caz de raceala, gripa, infectii ale tractului respirator si infectii urinare;

Dulceata este un deliciu , indiferent de momentul in care alegi sa o consumi. Vara te imbie, alaturi de un pahar rece de apa, iar in sezonul rece iti aminteste de gustul fructelor preferate, care nu se mai gasesc din plin pe piata. Astazi, iti prezentam o reteta mai putin populara, dar care cu siguranta iti va fi pe plac: dulceata de lamaie!

Dulceata de lamai. Ingrediente:

- un kilogram de lamai;

Multe gospodine din Romania obisnuiesc sa rada coaja de portocala sau de lamaie pentru a o folosi la prajituri. E drept castiga la capitolul aroma, insa nu si la capitolul sanatate. S-a dovedit ca in coaja citricelor se regasesc substante toxice! Si nu, nu vorbim despre un fenomen natural.

Portocalele, lamaile, mandarinele si celelalte citrice strabat drum lung pana sa junga pe tarabe. E nevoie de timp, asadar, iar fructele s-ar putea strica, in tot acest interval...Pentru a evita alterarea, cei care le transporta injecteaza fructele cu anumite substante. Din fericire, aceste substante nu afecteaza fructul. In schimb, otravesc coaja fructului. Un grup de cercet─âtori de la Universitatea din Wageningen – Olanda, in colaborare cu profesori din cadrul Universitatii Dunarea de Jos – Galati au descoperit care sunt substantele periculoase din coaja citricelor:

1. E 230 Difenilfenol - conservant artificial. Vorbim despre un pesticid care nu permite dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Doza maxima admisa prin lege este de 0,1 mg/kg corp. In concentratii mari, aceasta substanta poateprovoca sangerari interne.

Simti nevoia sa mananci ceva usor, gustos, sanatos si care se prepara in doar cateva minute? Iata alegerea ideala! Creveti cu lamaie si usturoi!

Ingrediente:

- 550 g de creveti decorticati;

Astazi, iti prezentam o reteta usor de pus in practica, care iti va oferi un gust de neuitat. Ne referim la pasta de mazare, tartinabila, ideala ca aperitiv.

Ingrediente:

- 500 g de mazare;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lamaia este o bomba de vitamine in stare naturala, ajutand la tratarea multor boli! Putini stiu, insa,...
Caldura incepe sa puna stapanire pe Romania, iar disconfortul provocat de transpiratie si de temperaturile mari e...
Salata Tabbouleh este gustoasa, aromata , racoritoare si, in acelasi timp, una dintre cele mai populare salate...
Un foc se aprinde usor, daca ai in casa un chibrit sau o bricheta. Ce te faci,...
Lamaile nu reprezinta doar fructe citrice excelente pentru o limonada racoritoare, asa cum multi au tentatia sa...
Constipatia este o afectiune digestiva foarte comuna, care afecteaza persoanele de toate varstele si care se manifesta...