Lemn

Lista articolelor despre lemn pe AflaCum.ro

Articole despre lemn

Citeste cele mai noi articole despre lemn publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lemn, pe AflaCum.ro!

Poliuretanul este un lac sintetic, folosit pentru finisarea si sigilarea lemnul, fiind ideal pentru podele si mobila din lemn, deoarece este mai rezistent la zgarieturi, decat alte produse similare naturale.

Mai mult, acest material este ieftin si usor de folosit, fiind disponibil in nuante lucioase sau mate. Iata cum se aplica poliuretanul pe suprafete de lemn:

Alegeti un spatiu de lucru bine aerisit, deoarece acest lac produce vapori toxici. De asemenea este indicat sa aveti la indemana prosoape vechi si ziare, deoarece poliuretanul este greu de curatat, datorita aderentei mari la suprafete.

Gradinile Zen sau karesansui isi au originile in Japonia, la inceputul anilor 1300.

Muso Soseki, un preot si poet Zen, este considerat a fi parintele gradinii de pietre Zen. Potrivit invataturilor, acest tip de gradini sunt colturi de rai, silentioase si pline de pace, constituind o sursa de regasire a calmului si de restabilire a echilibrului, specifice naturii umane, permitand oamenilor sa faca fata situatiilor cu calm.

Gradina reflecta trairile interioare ale proprietarului si este vazuta ca o modalitate de a indeparta stresul, in cultura vestica, ajutand oamenii sa aiba o alta perspectiva asupra vietii. Preotii Zen sunt de parere ca o gradina creeaza echilibru in viata oamenilor, oferind un mediu armonios si promovand longevitatea.

La prima vedere, invatarea unei anumite “tehnici” de batere a cuielor poate starni rasul.

Dar de cate ori nu ati stricat o bucata de lemn, pe care ati incercat sa o prindeti singuri in cuie? Si cum lemnul e mai scump decat cuiele, credem ca invatarea a ceea ce trebuie si, mai ales, a ceea ce Nu trebuie sa faci cand vine vorba de batut un cui, va va ajuta sa faceti economii si sa puteti fixa oricand un obiect corect si trainic prin cuie.

Cum se face:

–    Folositi doar tipul de cui potrivit pentru fixarea pe care doriti sa o realizati: cu cap inecat sau tesit, cuie de carton sau rezistente la extragere, striate sau cu filet.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.