Cum se aplica poliuretanul pe suprafete de lemn

Cum se aplica poliuretanul pe suprafete de lemn

Poliuretanul este un lac sintetic, folosit pentru finisarea si sigilarea lemnul, fiind ideal pentru podele si mobila din lemn, deoarece este mai rezistent la zgarieturi, decat alte produse similare naturale.

Mai mult, acest material este ieftin si usor de folosit, fiind disponibil in nuante lucioase sau mate. Iata cum se aplica poliuretanul pe suprafete de lemn:

Alegeti un spatiu de lucru bine aerisit, deoarece acest lac produce vapori toxici. De asemenea este indicat sa aveti la indemana prosoape vechi si ziare, deoarece poliuretanul este greu de curatat, datorita aderentei mari la suprafete.

Nivelati lemnul, inainte de a aplica lacul, cu ajutorul unui smirghel abraziv, indepartand urmele de praf si de impuritati de pe suprafata, pentru ca poliuretanul sa adere in mod corespunzator.

Stergeti suprafata cu o carpa curata, pentru a indeparta particulele de praf sau lemn ramase dupa finisarea cu smirghel.

Amestecati bine poliuretanul in cutie, cu ajutorul unui bat. Daca lacul este semilucios, satinat sau mat, aveti grija ca agentul de aplatizare sa se ridice de la fundul cutiei, pentru ca lacul sa nu fie prea lucios.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ne-ai crede, daca ti-am spune ca exista o casa ce poate fi construita in 6 ore? Probabil...
La prima vedere, invatarea unei anumite “tehnici” de batere a cuielor poate starni rasul. Dar de cate...