Mare supravietuire

Lista articolelor despre mare supravietuire pe AflaCum.ro

Articole despre mare supravietuire

Citeste cele mai noi articole despre mare supravietuire publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mare supravietuire, pe AflaCum.ro!

Vara, soare, mare, plaja - cuvinte aflate pe buzele celor mai multi oameni in sezonul estival. Dar odata cu vacanta, distractia si relaxarea, marea poate aduce si multe pericole, mai ales pentru cei care o cunosc prea putin.

Pentru a te aventura in apa marii este esential sa stii sa inoti. Altfel, nu intra in apa mai sus de genunchi! In plus, chiar daca esti un inotator decent, riscurile exista. Acestea sunt provocate mai ales de curentii marini care pot aparea in orice moment si te pot surprinde.

Curentii marini sunt rezultatul unor factori complecsi, precum diferenta de temperatura sau gradului de salinitate a apei marilor sau difuziunea moleculara, care atrage dupa sine o diferenta de densitate a apei. Practic, vantul, efectul solar, racirea apei, mareea, forma plajei, modul de spargere al valurilor in larg, toate determina aparitia curentilor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.