Nas

Lista articolelor despre nas pe AflaCum.ro

Articole despre nas

Citeste cele mai noi articole despre nas publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre nas, pe AflaCum.ro!

Mirosul este simtul prin care organismul percepe proprietatile unor substante, venind in contact cu particulele volatile degajate de acestea. Fara miros nu ne-am putea bucura prea mult de viata, deoarece nu am fi capabili sa recunoastem ceea ce ne place si ceea ce ne displace. Intre miros si creier exista o relatie stransa, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Treci pe langa o brutarie si brusc mirosul de paine proaspata iti aduce aminte de copilarie, de vremea cand petreceai toate vacantele la bunica. Sau treci pe strada si un iz de parfum iti aduce aminte instant de mama ta...Este cu adevarat uimitor cum mirosurile pot declansa cele mai vii amintiri si cele mai puternice emotii. In spatele acestei relatii exista raspunsuri stiintifice! Iata cum si de ce mirosurile pot declansa amintiri:

Anatomia creierului este cea care leaga strans mirosul si memoria. Partea a creierului care se ocupa cu mirosul poarta numele de bulb olfactiv. Aceasta structura trimite fara oprire informatiile catre alte parti ale creierului, in special catre hipocamp, acea parte a creierului ce joaca un rol crucial in crearea de noi amintiri. Bulbul olfactiv si hipocampul sunt situate aproape unul de celalalt.

Corpul uman creste fara incetare, pana la o anumita varsta. Depinde de sex si de fiecare om in parte. In general, fetele cresc pana la 20-22 ani, iar baietii chiar si pana la 24 ani. Apoi cresterea se estompeaza. Nu toate partile corpului, insa, raman pe loc! Urechile si nasul continua sa creasca pana imbatranim! Iata de ce.

De ce cresc urechile si nasul pe masura ce imbatranim:

Pentru a auzi mai bine. Toata lumea stie de ce are urechile mari lupul din povestea cu Scufita Rosie. Ca sa poata auzi mai bine, evident. Si omul la fel, se pare! Cu cat inaintam in varsta, cu atat avem urechile mai mari, potrivit unui studiu realizat de cercetatori din Bromley, Marea Britanie.

Oamenii se scobesc in nas din varii motive: simt ca nu pot respira cum trebuie, sunt nervosi sau poate plictisiti. Indiferent de motiv, oricine a facut acest gest deloc placut macar o data in viata. Stim ca nu e  decent sa ne scobim in nas, mai ales cand ne aflam intr-un spatiu public. Cati dintre noi stim, insa, ca e si periculos sa facem asta?

De ce e periculos sa te scobesti in nas:

1. Infectii. Unghiile tale, mai ales daca sunt mai lungi, pot afecta tesutul din nas, ceea ce poate determina bacteriile sa se adune in zona afectata si sa provoace infectii. Potrivit unui studiu, persoanele care se scobesc in nas frecvent risca sa raspandeasca bacterii cauzatoare de pneumonie. Igiena mainilor este cruciala, asadar, daca vrei sa te protejezi pe tine si pe cei din jur!

Orice femeie doreste sa arate impecabil. De multe ori, insa, natura nu ne inzestreaza chiar asa cum am dori. Daca, spre exemplu, ti se pare ca nasul tau e prea mare, nu te impacienta!  Cu ajutorul machiajului potrivit poti corecta aceste nemultumiri, macar la nivel vizual.

Tehnica de contouring.  Cu ajutorul fardurilor de contouring, se realizeaza un joc de zone mai luminoase si mai intunecateprin care poti corecta anumite imperfectiuni ale tenului sau poti pune in valoare anumite trasaturi de care esti multumita. In ceea ce priveste nasul tau, corectura se face relativ usor.

Pasi:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.