Obiective turistice buzau

Lista articolelor despre obiective turistice buzau pe AflaCum.ro

Articole despre obiective turistice buzau

Citeste cele mai noi articole despre obiective turistice buzau publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre obiective turistice buzau, pe AflaCum.ro!

Judetul Buzau face parte din regiunea istorica Muntenia, fiind situat in sud-estul Romaniei. In aceasta zona minunata regasesti aproape toate formele de relief, de la formatiuni muntoase, pana la ses, iar obiectivele turistice abunda. Nici nu se putea altfel intr-un judet in care exista legenda fascinanta a Tarii Luanei.

Obiective turistice in Buzau:

Tara Luanei se afla, conform legendei, in Muntii Buzaului, in zona localitatilor Colti, Bozioru si Braesti. Denumirea metaforica este rodul unei legende foarte vechi. Se spune ca demult in Muntii Buzaului domnea un rege batran si intelept, pe nume Luana, ale carui cetati ajungeau pana la cer. Aparatorii cetatilor erau viteji fara frica de moarte care luptau pentru dreptate, iar regele le vindeca ranile cu apele fermecate din Valea Izvoarelor. Vrajmasii aflati in care de foc au doborat Soarele Luanei, Pamantul s-a cutremurat din incheieturi, iar pe locul cetatii, scoarta terestra a ramas pustiita, semne care se mai vad si in zilele noastre. Asadar, merita din plin sa vizitezi o zona incarcata de mistere, cu asezari rupestre din vechi timpuri, dar si cu monumente ale naturii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.