Ovine

Lista articolelor despre ovine pe AflaCum.ro

Articole despre ovine

Citeste cele mai noi articole despre ovine publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ovine, pe AflaCum.ro!

Ovinele(oile) au nevoie de ingrijire speciala pe tot parcursul anului pentru a se putea dezvolta sanatoase si pentru a da, evident, randamentul scontat. Pe scurt, crescatorii trebuie sa aiba in vedere depistarea, prevenirea si combaterea afectiunilor.

Calendarul tratamentelor de iarna la ovine. In perioada de stabulatie a ovinelor(decembrie - martie) au loc urmatoarele actiuni sanitar-veterinare:

- controlul general si permanent al furajarii pentru a preveni avorturile, pentru a preveni aparitia mieilor subdezvoltati (cu slabire cauzata de vreo boala, rahitism) precum si pentru a preintampina afectiunile pulmonare la miei.

Daca esti deja fermier sau vrei sa devii unul si te-ai gandit sa cresti ovine, afla ca rasa Romanov este cea mai prolifica. O oaia din aceasta rasa poate fata cel putin doi miei la o singura fatare. Recordul inregistrat a fost de 9 produsi!

Rasa de ovine Romanov(originara din Rusia) este folosita pentru ameliorarea calitatilor gustative ale carcasei si cresterea la peste 200% a fertilitatii la produsi.

Cat costa o oaie Romanov.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.