Parchet

Lista articolelor despre parchet pe AflaCum.ro

Articole despre parchet

Citeste cele mai noi articole despre parchet publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre parchet, pe AflaCum.ro!

Parchetul laminat este usor de montat, fiind o optiune ideala pentru modernizarea podelelor. Iata cum se intretine acesta in mod corect:

1. Cititi cu atentie instructiunile primite cu parchetul, pentru a afla cum se curata si se intretine acesta dupa montare.

2. Aspirati mizeria si praful de pe parchetul laminat, ori de cate ori este nevoie sau folositi o matura cu peri fini in acest scop.

Parchetul laminat este usor de intretinut si poate fi achizitionat la preturi accesibile, in diferite modele si culori.

Iata cum se monteaza acesta: 

Pregatiti podeaua pentru aplicarea parchetului. Indepartati parchetul vechi, gresia sau mocheta, precum si marginile de care acestea au fost prinse sau alte urme. Spalati bine podeaua si aspirati-o.

Curatarea suprafetelor podelelor dificile necesita aplicarea unor diferite metode, in functie de tipul de podea.

Nu este indicat sa curatati parchetul prin aceeasi metoda ca si gresia de portelan, insa majoritatea gospodinelor fac acest lucru, pentru a economisi timp si bani. Pentru a pastra suprafetele podelelor in buna stare, trebuie, insa, sa folositi o metoda diferita, pentru fiecare tip in parte.

A. Curatarea podelelor ceramice

Obiectele de lemn precum si mobila sau parchetul din lemn masiv sunt la mare cautare in ziua de astazi si pentru a le putea ingriji corespunzator trebuie sa te informezi asupra modului specific in care aceste obiecte se curata.

Iata cateva modalitati de intretinere a obiectelor de lemn fara a dauna in vreun fel acestora.

1. Pentru curatarea prafului si a mizeriei  foloseste  o carpa de bumbac curata iar apoi  aspira tot praful folosind accesoriile mici (pentru a putea patrunde in toate rosturile) de la aspirator.

2. Pentru curatarea petelor si a murdariei in exces foloseste:
- ori un spray sau ceara de mobila (pe care o verifici in prealabil pe o suprafata mica pentru a fi convins ca nu dauneaza lemnului tau) pe care il (o) aplici conform instructiunilor
- ori, daca nu ai astfel de produse, amesteca 5l de apa calduta cu jumatate de cana de detergent lichid de vase. Se curata murdaria si petele pe bucati mici folosind o carpa umezita si stoarsa bine dupa care se lustruieste lemnul cu o carpa uscata.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.