Cum puteti curata suprafetele podelelor dificile?

Cum puteti curata suprafetele podelelor dificile?

Curatarea suprafetelor podelelor dificile necesita aplicarea unor diferite metode, in functie de tipul de podea.

Nu este indicat sa curatati parchetul prin aceeasi metoda ca si gresia de portelan, insa majoritatea gospodinelor fac acest lucru, pentru a economisi timp si bani. Pentru a pastra suprafetele podelelor in buna stare, trebuie, insa, sa folositi o metoda diferita, pentru fiecare tip in parte.

A. Curatarea podelelor ceramice

- Maturati si/sau aspirati podeaua inainte  de a o curate. Daca o aspirati ar fi bine sa o stergeti apoi cu o carpa de praf cu microfibra sau cu un mop, pentru a va asigura ca ati inlaturat toata murdaria.

- Curatati mopul inainte de a curate podeaua. Asigurati-va ca lucrati cu un mop care a fost curatat inainte. Ultimul lucru pe care vi-l puteti dori e ca un mop murdar sau imbacsit sa-si imprastie mirosul neplacut pe podelele proaspat curatate.  

- Umpleti o galeata cu 2 parti de apa si o parte de otet de vin alb. Sau puteti curata aceste podele cu apa calda, in functie de cat sunt de murdare.

- Inmuiati mopul in galeata, scotoarceti-l si indepartati excesul de apa si abia apoi stergeti podeaua.

- Asigurati-va ca clatiti mopul dupa cateva stergeri si apoi introduceti-l cu totul in galeata pentru a relua procedeul.

B. Curatarea podelelor de lemn (a parchetului)

- Inlaturati murdaria de pe podele, maturandu-le si stergandu-le cu o carpa de praf din microibra. Podelele de lemn se pot aspira, dar aceasta metoda nu este recomandata, mai ales pe lemnul masiv ( in comparatie cu cele laminate). Aspirarea podelelor de lemn poate produce zgarieturi.

- Fierbeti apa si puneti 2 pliculete de ceai. Orice tip de ceai este bun, deoarece acidul tanic din acesta va curata si lustrui podelele.

- Folositi un mop dintr-o carpa moale, cu suprafata plata, care sa poate fi scoasa de pe suport si curatata bine inainte de refolosire.

- Introduceti carpa curata in apa fierbinte, stoarceti-o bine si aplicati-o pe mop. Carpa trebuie sa fie umeda, dar nu foarte uda.

- Turnati putina apa fiarta cu ceai pe podeaua de lemn si continuati sa stergeti cu mopul. Nu udati prea tare podeaua, deoarece s-ar putea sa se umfle.

C. Curatarea podelelor din vinilin

- Indepartati murdaria de pe podelele de vinil cu ajutorul aspiratorului, deoarece acestea sunt durabile si rezistente.

- Adaugati o parte de solutie speciala pentru podele de vinilin cu 2 parti de apa intr-o galeata. Tineti copiii si animalele de companie la distanta de camera in care aplicati acest amestec.

- Inmuiati mopul curat in galeata, stoarceti-l si incepeti sa stergeti podeaua. Desi orice tip de mop e bun, ar fi bine sa folositi unul cu perii grosi, pentru a putea indeparta petele si grasimea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obiectele de lemn precum si mobila sau parchetul din lemn masiv sunt la mare cautare in ziua...
Parchetul laminat este usor de montat, fiind o optiune ideala pentru modernizarea podelelor. Iata cum se intretine...
Parchetul laminat este usor de intretinut si poate fi achizitionat la preturi accesibile, in diferite modele si...