Parodontoza, boli gingivale

Lista articolelor despre parodontoza si boli gingivale pe AflaCum.ro

Articole despre parodontoza si boli gingivale

Citeste cele mai noi articole despre parodontoza si boli gingivale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre parodontoza si boli gingivale, pe AflaCum.ro!

Igiena nepotrivita si mostenirea genetica sunt cauzele aparitiei parondontitei. O boala complicata, care netinuta din scurt se poate transforma in parodontita marginala profunda(parodontoza). Din fericire, aceasta afectiune poate fi prevenita. Cel putin asa sustin oamenii de stiinta, care au descoperit ca exista alimente ce pot impiedica aparitia bolilor gingivale.

Una dintre cele maii raspandite boli gingivale este parondontita. Netratata, aceasta duce la caderea dintilor(parodontoza, in popor). Practic, tesutul gingival se separa de dinti si permite bacteriilor sa se adune.

Metoda naturala impotriva parodontitei:

Mancarimile gingivale sunt extrem de neplacute si pot fi semnul unei infectii sau a unei inflamatii.

Este indicat sa apelati la ajutorul unui dentist, daca experimentati asa ceva, insa intre timp puteti incerca urmatoarele remedii acasa.

Iata cum se trateaza mancarimile gingivale:

In primul rand trebuie sa intelegeti ca schimbarile hormonale va afecteaza dintii si gingiile.

Desi sarcina este o perioada foarte frumoasa din viata unei femei, schimbarile hormonale din corp produc schimbari majore. De aceea este foarte important ca femeile insarcinate sa acorde o atentie sporita ingrijirii dintilor si a gingiilor. Schimbarile hormonale cresc riscul aparitiei bolilor de gingii, deoarece acestea devin mai sensibile, facilitand aparitia gingivitei, ce poate afecta, de asemenea, sanatatea fatului.

De asemenea, femeile gravide trebuie sa constientizeze ca sunt predispuse la parodontoza. Majoritatea femeilor insarcinate au gingivita, manifestata prin inflamare, sangerari, roseata sau sensibilitatea excesiva a tesutului gingival. Parodontoza este o alta boala orala grava, ce poate afecta de asemenea sanatate fatului. Cercetarile arata ca femeile insarcinate, care sufera de parodontoza, pot naste prematur sau pot aduce pe lume copii cu greutatea sub limita normala (predispusi la diferite boli sau dizabilitati viitoare), fiind de 7 ori mai expuse la aceste riscuri, decat gravidele sanatoase.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.