Sarcina

Lista articolelor despre sarcina pe AflaCum.ro

Articole despre sarcina

Citeste cele mai noi articole despre sarcina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sarcina, pe AflaCum.ro!

Cresterea unui copil este minunata dar si costisitoare, asa ca trebuie sa iti pregatesti un buget serios pentru un asemenea eveniment. Vestea buna e ca se pot face economii pe timpul sarcinii. Unele lucruri considerate absolut necesare in aceasta perioada pot fi, de fapt, inlocuite cu elemente mai ieftine si la fel de eficiente.

Cum sa economisesti bani pe timpul sarcinii:

1. Foloseste o perna obisnuita in locul uneia speciale. Pe masura ce burtica creste, este posibil sa ai unele simptome neplacute, cum ar fi dureri de solduri sau de spate. Suplimentul de perne iti va oferi sprijinul atat de necesar si poate atenua aceste senzatii dureroase. Evident ca perna de gravida poate reprezenta solutia perfecta, dar, la fel ca majoritatea produselor de maternitate, aceste perne sunt destul de scumpe. Plasarea unei perne obisnuite intre picioare ar putea fi la fel de eficienta si te poate ajuta sa reduci senzatia de umflarea si durerea de la nivelul picioarelor.

Sarcina poate reprezenta un amalgam de emotii, deoarece este un proces dur, dar si uimitor, in acelasi timp. Femeile nu doar ca trec prin multe incercari in cele 9 luni de sarcina, insa trebuie sa se ocupe si de intregul proces de nastere. In cinematografie, mai ales la Hollywood, acest fenomen nu este tratat cu acuratete. Altfel spus, ni se prezinta tot felul de elemente incorecte legate de catre o femeie insarcinata/ o femeie care abia a nascut.

Conceptii gresite despre sarcina. Le-am vazut cu totii in filme:

1. Viitoarea mamica urla in timp ce naste. Fara indoiala ca nasterea este dificila si infricosatoare. Filmele, insa, transforma acest proces intr-un moment aproape horror, de parca femeia care naste ar fi supusa unui exorcism. In realitate, asa ceva se intampla rar spre deloc. Asta pentru ca medicii sfatuiesc viitoarele mamici sa nu tipe in timpul nasterii, deoarece nu vor face decat sa ingreuneze impingerea fatului spre exterior. Imagineaza-ti ca esti constipata! E aproape imposibil sa tipi si sa impingi in acelasi timp! In plus, este epuizant si iti consuma energia necesara pentru a naste.

Inducerea travaliului este un proces de stimulare care se pune in aplicare doar dupa o decizie a medicului specialist! Asadar, nu te apuca sa faci asta de capul tau, chiar daca sarcina intarzie. De obicei, femeile aflate la prima sarcina(primipare) traiesc o astfel de situatie. Daca travaliul va fi indus, contractiile tale si bataile inimii copilului vor trebui monitorizate continuu.

Inducerea travaliului la domiciliu:

1. Fa sex. Contactul secual poate ajuta la inducerea travaliului. Spermatozoizii contin prostaglandine, care pot determina contractarea uterului si stimularea travaliului. Exista totusi o situatie speciala: nu face sex, daca apa s-a spart deja! Odata ce sacul amniotic s-a rupt, exista riscul anumitor infectii!

Superfetatia se produce atunci cand doua ovule eliberate la doua cicluri menstruale diferite sunt fecundate de doi spermatozoizi, la o distanta cuprinsa intre cateva zile si trei saptamani. Mai simplu spus: femeia respectiva ramane insarcinata in momentul cand e deja insarcinata! Fenomenul e rarisim in cazul oamenilor, fiind mai frecvent la animale precum ovine sau cabaline.

Superfetatie. Cum se produce? In marea majoritate, femeile inceteaza sa ovuleze in timpul sarcinii. Uterul se adapteaza pentru a transporta un ovul deja fertilizat, fiind foarte putin probabil sa lase un alt embrion sa se alature celui existent. De asemenea, in timpul sarcinii, corpul unei femei produce un dop de mucus care previne infectiile bebelusului si care serveste drept bariera pentru fenomene precum conceptia repetata. Asadar, superfetatia se produce daca: ovulezi in timpul sarcinii, ai uterul divizat, ai uterul partial format. Aceste scenarii sunt atat de rare incat medicii nu au gasit o explicatie clara a superfetatiei.

Superfetatie. Travaliul si nasterea. Superfetatia poate complica lucrurile putin, insa nu in mod dramatic. Din fericire, nu va fi o diferenta uriasa intre fetusi(unul nu va fi de 8 luni si celalalt de 3 luni). Copiii aparuti prin superfetatie au varste apropiate. In cele mai multe cazuri, bebelusii nascuti intre 37 si 38 de saptamani sunt sanatosi. Astfel, o mama care trece prin superfetatie ar putea, teoretic, sa programeze o nastere care se situeaza undeva intre termenele estimate de nastere ale celor doi fetusi(cel mic si cel mare). Daca fetusii se dezvolta normal, este foarte posibil sa nu existe riscuri majore pentru femeia care-i poarta in pantece. Probelemele apara doar in situatia in care unul dintre bebelusi este semnificativ mai tanar sau mai putin dezvoltat decat celalalt.

Sarcina reprezinta, fara indoiala, o perioada minunata, dar si inspaimantatoare pentru multe femei; mai ales pentru cele care trec pentru prima oara prin acest proces. Adesea, sarcina vine la pachet cu simptome destul de ciudate si chiar neplacute. Unele dintre acestea pot aparea foarte devreme, chiar inainte ca testul de sarcina sa iasa pozitiv. Despre simptomele mai putin cunoscute ale sarcinii, in cele ce urmeaza.

Semne suprinzatoare ale sarcinii:

1. Capacul de la toaleta se poate albastri! Daca observi pete albastre pe capacul de la WC, probabil vei crede ca blugii au lasat vopsea in zona. In realitate, acest fenomen ar putea fi un semn al sarcinii. Multe viitoare mamici observa ca se albastresc capacele de la toaleta. Nu exista explicatii stiintifice in acest sens. Totusi, se crede ca de vina ar fi un strat antibacterian de pe scaunul de toaleta care reactioneaza cu hormonii sarcinii(hcg). De asemenea, e posibil ca vitaminele prenatale sa provoace modificari hormonale in corpul femeii insarcinate. Acestea, la randul lor, pot provoca albastrul de pe capacul de la WC.

Sarcina produce dezechilibru in corpul unei femei - de la dureri corporale si stres fizic pana la schimbarile frecvente de dispozitie, asa-numitul roller coaster emotional. De aceea persoanele apropiate sunt foarte importante in viata viitoarei mamici. Chiar si un banal masaj poate face minuni! Conform cercetarilor, masajul prenatal creeaza relaxare, aducand si alte beneficii pentru corp!  

Tehnici de masaj destinate femeilor insarcinate:

1. Cauta pozitia confortabila. Daca esti insarcinata, evita sa te intinzi pe spate in timpul unui masaj. Greutatea bebelusului si uterul pot comprima vasele de sange in aceasta pozitie, ceea ce poate duce la o scadere fluxului sangvin in zona placentei. Cea mai sigura si confortabila pozitie de masaj este pe o parte. Pune pernite moi sub cap, burtica si picioare. o alta pozitie comoda ar fi in genunchi pe podea, cu bratele sprijinite de pat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uterul se extinde de aproape 500 ori in 9 luni cat dureaza sarcina! Apoi, revine usor-usor la...
Sansele sa ramai gravida sunt de 31%, daca intretii raporturi sexuale cu o zi inainte de ovulatie...
Principalii factori care reduc sansele de a avea un copil sunt bine cunoscuti: nasterea si alaptarea, utilizarea...
Legatura dintre mama si copil este cea mai intensa in natura umana. Aducerea pe lume a unui...
Sarcina reprezinta o incercare dificila pentru orice femeie. Metabolismul se modifica in aceasta perioada. Unul dinte riscurile...
Ai hotarat sa devii mama, desi ai atins pragul celor 40 ani? Se poate, desi nu va...