Ploaie

Lista articolelor despre ploaie pe AflaCum.ro

Articole despre ploaie

Citeste cele mai noi articole despre ploaie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ploaie, pe AflaCum.ro!

Iti place sa fotografiezi? Indiferent daca ai un aparat profesional sau un telefon performant, nu ar trebui sa ratezi fotografiile preferate pe timp de...ploaie. Sunt aparte si pot oferi imagini care sa iti uimeasca prietenii. Ai grija sa te imbraci corespunzator si sa te feresti de descarcarile electrice, daca e cazul.

Iata o lista de sfaturi care te vor ajuta sa prinzi cele mai tari instantanee pe timp de ploaie:

Nu neglija echipamentul. Protejeaza aparartul de precipitatii. Daca stai mai mult prin ploaie, e posibil ca geaca sa nu protejeze cum trebuie obiectivul. In acest caz, cumpara un husa antiploaie sau creeaza una acasa. Ai nevoie de folie.pungi de plastic si nitica pricepere. Daca ai aparat cu zoom, fii atent! La schimbarea focalelor apa se poate infiltra mult mai usor. Sigur, exista si obiective construite special sa reziste in fata intemperiilor. Daca ai asa ceva, nu trebuie sa iti mai faci griji.

Ploaia este un fenomen obisnuit in majoritatea zonelor de pe Terra.  Acest fenomen meteorologic se produce ca urmare a condensarii vaporilor din atmosfera ce duce la formarea picaturilor de apa. Ploaie exista, insa, si pe alte planete din Univers. Diferenta? Precipitatiile nu mai au la baza apa!

Sa vedem ce inseamna ploaie pe alte planete din interiorul sau din afara sistemului nostru solar.

1. Venus. Ploile pe aceasta planeta sunt compuse din acid sulfuric! Soarele, care se afla la 108 milioane de kilometri distanta(72% din distanta Pamant-Soare), abia poate fi zarit de pe suprafata planetei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.