Podcast, podcast dezavantaje

Lista articolelor despre podcast si podcast dezavantaje pe AflaCum.ro

Articole despre podcast si podcast dezavantaje

Citeste cele mai noi articole despre podcast si podcast dezavantaje publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre podcast si podcast dezavantaje, pe AflaCum.ro!

Podcast-ul este cea mai recenta modalitate tehnologica pentru scoli si companii de a crea programe audio care sa permita elevilor si angajatilor sa se aboneze, sa descarce si sa asculte fisiere cu usurinta. Oricine se poate abona simplu la diverse Podcast-uri pentru a primi fisiere noi, descarcandu-le pe un iPod sau pe un computer. Suna usor, dar la fel ca orice alt gadget sau caracteristica tehnologica, podcast-ul vine cu dezavantajele sale.

In Romania, podcast-ul este la moda printre diverse vedete care au devenit influenceri. Aceasta forma de interactiune cu fanii a fost utila in perioada pandemica, atunci cand multe persoane cunoscute nu s-au putut intalni prea des cu publicul lor. In materie de educatie, podcast-ul e folosit deja in scoli, fiind, evident, folositor in cadrul invatamantului de la distanta. Totusi, podcast-ul are dezavantajele sale. Iata care sunt acestea:

1. Consuma timp. Podcast-ul poate fi folosit de profesori ca mijloc de a furniza sau de a primi informatii de la studenti. Totusi, un dezavantaj pentru aceasta forma de date este ca web-ul reprezinta un spatiu vast si public, unde oricine de oriunde poate publica fisiere. Prin urmare, dascalii trebuie sa petreaca timp verificand daca fisierele si datele publicate sunt cele corecte. Aceasta verificare consuma mult timp, in special in cazul fisierelor mai mari. Poentru a intelege complexitatea unui podcast, iti spunem ca un spectacol de 8 minute are nevoie de o munca de 45 minute!

Podcast-urile sunt la moda pe intregul mapamond. Totusi, putini stiu sa le creeze. Inainte de toate , trebuie sa stii ce e podcastingul. Nu e nimic altceva decat o metoda de distributie pe internet a fisierelor in format multimedia(audio, video) prin intermediul tehnologiei WEB-FEED si a formatelor de sindicalizare de continut(RSS, ATOM). Utilizatorii unui site pot descarca fisierele in timp real si redate pe echipamente mobile sau calculatoare ce accepta formatul in care acestea au fost create.

Cum sa faci un podcast. Ai nevoie de:

- microfon USB/analog. Cel USB, pe care il poti achizitiona contra sumei de 400 lei, se poate lega direct la calculator. Asa vei descarca lejer fisierele audio. In schimb microfonul analog, pe care il poti cumpara cu minimum 200 lei, are o mai buna calitate audio. Pentur varianta analog, e necesara si o interfata audio(minimum 600 lei) pentru a-l putea conecta la calculator.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.