Reflexoterapie, reflexologie

Lista articolelor despre reflexoterapie si reflexologie pe AflaCum.ro

Articole despre reflexoterapie si reflexologie

Citeste cele mai noi articole despre reflexoterapie si reflexologie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre reflexoterapie si reflexologie, pe AflaCum.ro!

Reflexoterapia este o metoda terapeutica prin care se urmareste vindecarea unor boli prin folosirea anumitor reflexe. Vorbim despre o arta veche de vindecare sustinuta de cercetarile moderne pe care o poti folosi in confortul propriei case. Reflexoterapia implica aplicarea unei presiuni in anumite locuri de pe picioare, maini si urechi, in care exista nervi periferici ce sunt conectati la sistemul nervos central. Masarea acestor zone este o modalitate de a accesa sistemul nervos central, pentru a calma durerea si a reduce stresul prin simple apasari.

Intelegerea reflexoterapiei:

1. Elemente de baza. Reflexoterapia se bazeaza pe premisa ca nervii din picioare, maini si urechi corespund cu alte ale corpului. Aplicarea presiunii asupra anumitor zone reflexe poate ameliora simptomele din alte parti ale organismului. Angajarea unui nerv de la degetul mare de la picior, de exemplu, ar putea reduce tensiunea din cap, reducand durerea din aceasta zona. Aplicarea unei presiuni pe calcai poate ajuta la imbunatatirea digestiei. Reflexoterapia a fost utilizata chiar si in tratamentul unor afectiuni grave precum cancerul, diabetul si bolile de inima. Cercetarile au aratat ca reflexoterapia are patru efecte principale:

Bebelusul tau plange cand ti-e lumea mai draga? E firesc sa aiba loc si astfel de momente. Probabil, ii dau dintisorii, are colici sau e balonat. Pentru a-l calma, tot ce trebuie sa faci e un masaj potrivit in zona potrivita.

Pentru a putea sa ii faci bebelusului un masaj eficient care sa-l calmeze trebuie sa stii cate ceva despre reflexologie. Aceasta este o arta antica prin care se aplica presiunea adecvata asupra anumitor puncte si zone specifice picioarelor, mainilor sau urechilor.

Piciorul unui bebelus este impartit in sase zone majore: zona pelvina, zona abdominala inferioara, zona abdominala superioara, plexul solar, sinusurile si zona capului sau a dintilor. Prin aplicarea usoara a presiunii in aceste zone, ii vei oferi confort si usurare. Iata cum trebuie sa actionezi, in functie de afectiunea bebelusului:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.