Reflux gastroesofagian

Lista articolelor despre reflux gastroesofagian pe AflaCum.ro

Articole despre reflux gastroesofagian

Citeste cele mai noi articole despre reflux gastroesofagian publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre reflux gastroesofagian, pe AflaCum.ro!

Refluxul gastroesofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza disfunctiei unui valve musculare, numite sfincter esofagian inferior. Simptomele acestei afectiuni includ arsurile stomacale, regurgitarile alimentare si acide si eructatiile (ragaielile).

Daca ai simtit vreodata o senzatie de arsura stomacala dupa masa, e posibil sa fii unul dintre milioanele de oameni care sufera de reflux gastroesofagian. Aceasta conditie comuna poate fi declansata si agravata de anumite obisnuinte cotidiene. Iata care sunt acestea:

Porti haine stramte. Hainele stramte/mulate au un rol estetic, insa nu sunt neaparat bune pentru sanatate. Pe langa faptul ca provoaca probleme legate de circulatia sangelui , hainele prea stranse pe corp pot agrava refluxul gastroesofagian. Se intampla, deoarece articole precum blugii si curelele apa pe stomac!

Refluxul gastresofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza disfunctiei unui valve musculare, numite sfincter esofagian inferior. Simptomele acestei afectiuni includ arsurile stomacale, regurgitarile alimentare si acide si eructatiile (ragaielile). Iata cateva remedii naturiste impotriva refluxului gastroesofagian:

1. Modificari ale stilului de viata

Micsorati cantitatea de mancare consumata la o masa, pentru a reduce presiunea exercitata asupra stomacului si evitati sa mancati cu 2-3 ore inainte de culcare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.