Relatie iubire

Lista articolelor despre relatie iubire pe AflaCum.ro

Articole despre relatie iubire

Citeste cele mai noi articole despre relatie iubire publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre relatie iubire, pe AflaCum.ro!

Relatiile toxice sunt din ce in ce mai frecvente in societatea omului modern. Din pacate, cele mai multe dintre acestea persista, marind numarul persoanelor care traiesc nefericirea pana aproape de disperare.

Nu e usor sa constientizezi ca te afli intr-o relatie care iti provoaca mult rau, o relatie in care persoana iubita incearca sa iti distruga visurile si personalitatea, o iubire in care cel/a de langa tine incearca pur si simplu sa te anuleze ca om. Daca reusesti sa realizezi, insa, toate aceste evenimente negative, e cazul sa te desprinzi, sa iesi din relatia toxica! Altfel, sanatatea ta mentala va avea grav de suferit, iar in timp s-ar putea ajunge chiar la conflicte reprobabile(atunci cand vei defula).

Poate chiar ti-ai dat seama ca traiesti langa un om toxic, insa iti e foarte greu sa te rupi. Nu e deloc iesita din comun aceasta situatie. Exista niste mecanisme care-i determina pe oameni sa ramana ancorati in relatiile toxice. Acestea sunt:

Simti ca relatia ta nu mai functioneaza? Nu cauta un vinovat, ci cauzele! Doar asa vei gasi si solutiile de salvare. Sau, macar, vei stii daca e cazul sa continui sau nu. Daca judeci in ansamblu situatia, s-ar putea sa constati cu surprindere ca vina iti apartine.

Iata cele mai frecvente situatii in care o persoana isi saboteaza relatia de iubire, fara sa constientizeze.

1. Relatiile trecute inca te bantuie. Una dintre cele mai frecvente erori intr-o relatie, este comparatia; comparatia dintre prezent si trecut, adica dintre partenerul/a actual/a si cei/le de dinainte. O astfel de gandire iti poate otravi sufletul. Nu uita: daca ai o astfel de tentatie, gandeste-te mai intai la faptul ca oamenii sunt diferiti. Practic, nicio relatie nu seamana cu alta, desi in aparenta lucrurile pot arata exact invers. Si nu in ultimul rand retine: un om care traieste in trecut va cunoaste nefericirea si ii va distruge sufletul si celui de langa el.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.