Ros unghii

Lista articolelor despre ros unghii pe AflaCum.ro

Articole despre ros unghii

Citeste cele mai noi articole despre ros unghii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ros unghii, pe AflaCum.ro!

Roaderea unghiilor(onicofagia) incepe, de obicei, in copilarie. Cei mai multi scapa de acest tic in perioada adolescentei. Pentru unii, insa, gestul se permanentizeaza si devine aproape imposibil de eliminat.

Roaderea unghiilor devine o tulburare comportamentala, in cazul in care se se prelungeste la maturitate, iar persoanele afectate marturisesc ca, desi uneori ajung sa-si roada unghiile pana la sange, nu pot scapa de acest tic nervos. Iata ce poate dezvalui acest comportament repetitiv inestetic si chiar dureros. Nu e vorba doar despre stres:

1. Esti perfectionist/a. Majoritatea celor care isi rod unghiile sunt persoane suprasolicitate, potrivit unui studiu. Cercetatorii au chestionat un grup de oameni. Jumatate dintre subiecti aveau obiceiul de a-si roade unghiile, iar cealalta jumatate nu. Cei din prima categorie, care sufereau de onicofagie, s-au dovedit a fi personalitati de tip A, cu tendinte catre suprasolicitare, munca in exces, extenuare.

Iata cateva sfaturi, despre cum puteti scapa de proastele obiceiuri, care va pot afecta aspectul fizic:

Scapati de proastele obiceiuri legate de fata:

Abtineti-va din a va atinge fata, deoarece mainile intra zilnic in contact cu tot felul de obiecte, purtatoare de bacterii, pe care le veti intinde pe fata. Spalati-va pe maini cat mai des.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.