Sarbatori legale

Lista articolelor despre sarbatori legale pe AflaCum.ro

Articole despre sarbatori legale

Citeste cele mai noi articole despre sarbatori legale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sarbatori legale, pe AflaCum.ro!

2024 nu este chiar cel mai potrivit an pentru relaxare! Ne referim la relaxarea in zilele legale, adica in sarbatorile care aduc zile libere pentru romani. De ce? Pentru ca anumite sarbatori legale pica in weekend, suprapunandu-se astfel peste zile care erau deja libere. Este cazul, de exemplu, al zilelor de 6 si 7 ianuarie(Boboteaza si Sfantul Ion), care, desi au devenit nelucratoare din acest an, pica sambata si duminica...

Zile libere 2024. Sarbatori legale:

- 1 ianuarie (luni) – Anul Nou;

2017 e aproape de final, dar cei mai multi dintre noi vrem sa stim, deja, ce zile libere vom avea in 2018. Noi am calculat si iti spunem: vor fi 14 zile libere anul viitor, toate sarbatori legale( publice si religioase).

ZILE LIBERE 2018. 11 dintre sarbatorile legale vor picain zile lucratoare, iar trei la sfarsit de saptamana. Iata lista de sarbatori publice si religioase valabila pentru 2018:

1 ianuarie (luni) si 2 ianuarie (marti) – Anul Nou

Sfarsitul de an aduce mai multa bucurie in casele romanilor! Si asta pentru ca liberele de sarbatori se vor lega ideal. Practic, va fi o minivacanta de Craciun, adica patru zile. Intamplarea fericita face ca 25 decembrie sa pice intr-o zi de luni, iar prima si a doua zi de Craciun sunt zile libere prin lege.

Nu doar de Craciun romanii au 4 zile libere. Situatia se repeta de Revelion: week-end-ul se leaga de 1 si 2 ianuarie, zile libere de la stat.

De asemenea, Sfantul Andrei(pica joi) si 1 Decembrie(vineri) sunt sarbatori legale si devin astfel zile nelucratoare.

Romanii vor avea 14 zile libere legale, acordate de stat pentru 2017. Mai jos ai lista cu zilele in care angajatorii, atat din mediul public cat si din cel privat, au obligatia de a le da liber salariatilor.

Anul nou:

-1 Ianuarie 2017(Duminica);

In 2015 angajatii din sectorul public vor avea parta de 13 zile libere legale stabilite prin Codul Muncii.

Dintre acestea, numai opt zile pica in cursul saptamanii, iar celelalte cinci sunt zile de week-end. Incepand cu 2015 este declarata zi nelucratoare si 24 ianuarie (Ziua unirii Principatelor Unite).

Iata calendarul zilelor libere legale din 2015: