Sarbatori ortodoxe

Lista articolelor despre sarbatori ortodoxe pe AflaCum.ro

Articole despre sarbatori ortodoxe

Citeste cele mai noi articole despre sarbatori ortodoxe publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sarbatori ortodoxe, pe AflaCum.ro!

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este sarbatorit de intreaga suflare ortodoxa pe 23 aprilie, in fiecare an. In popor, acest sfant este cunoscut sub numele de San-George. Sfantul Gheorghe este zeul vegetatiei, protector al naturii inverzite, dar si al oilor si vitelor. De aceasta sarbatoare se leaga anumite traditii si obiceiuri pe care multi romani credinciosi le respecta cu sfintenie. 

Traditii si obiceiuri de Sfantul Gheorghe:

- ramurile verzi. In aceasta zi de sarbatoare, romanii au la usa/poarta ramuri verzi, care au rolul de a proteja animalele si recolta de fortele raului. Aceste ramurele sunt puse in stalpii casportilor si caselor de stalpul familie, adica de un barbat. Pe vremuri, ramurile erau pastrate tot anul pentru a fi folosite ca leacuri impotriva bolilor. In alte zone, ramurile erau date drept hrana animalelor. Astfel, acestea erau protejate de cele malefice.

Inaltarea Sfintei Cruci, cea pe care a fost rastignit Iisus, este sarbatorita de crestini ortodocsi in fiecare an, pe 14 septembrie. Asa cum se intampla in cazul tuturor sarbatorilor crestine, s-au impamantenit anumite traditii/obiceuri si cu ocazia Sfintei Cruci.

Traditii si obiceuri de Inaltarea Sfintei Cruci, sarbatoarea care anunta sfarsitul verii si inceputul toamnei:

- se inchide Pamantul, luand cu el reptilele, insectele si plantele care au fost lasate la lumina in primavara;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.