Schimbare nume

Lista articolelor despre schimbare nume pe AflaCum.ro

Articole despre schimbare nume

Citeste cele mai noi articole despre schimbare nume publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre schimbare nume, pe AflaCum.ro!

Casatoria intre un cetatean roman si unul strain presupune, ca si in cazul clasic(casatoria intre doi cetateni romani), intocmirea unui dosar. Iata de ce acte este nevoie pentru a inlesni o astfel de casatorie.

Acte dosar casatorie intre un cetatean roman si unul strain:

- buletin de identitate, carte de identitate sau carte de identitate provizorie. Documentele cu care se face dovada identitatii trebuie sa fie valabile atat la data depunerii declaratiei de casatorie, cat si la data oficierii casatoriei.

Daca te pregatesti sa mergi la Starea Civila si inca nu stii ce decizie sa iei in privinta schimbarii numelui, o data cu semnarea actelor de casatorie au loc anumite schimbari.

In caz ca renunti la numele de fata si adopti numele sotului, trebuie sa stii ca urmeaza sa mai schimbi si alte acte in care sa specifici ca ti-ai schimbat numele si chiar adresa. Conform legislatiei din Romania ai mai multe posibilitati: ori renunti defintiv la numele de fata si treci pe numele sotului tau, ori iti pastrezi numele de familie, dar il porti alaturi de numele sotului tau, ori iti pastrezi numele de familie neschimbat, asa cum procedeaza adesea femeile de cariera si mai ales vedetele din tara noastra.

In timp ce schimbarea numelui de familie este o traditie in Romania, legea nu le obliga pe femei sa procedeze astfel, desi majoritatea domnisoarele au tendinta sa adopte numele sotului din motive diverse.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.