Afla ce se intampla daca adopti numele sotului tau dupa cununie

Afla ce se intampla daca adopti numele sotului tau dupa cununie

Daca te pregatesti sa mergi la Starea Civila si inca nu stii ce decizie sa iei in privinta schimbarii numelui, o data cu semnarea actelor de casatorie au loc anumite schimbari.

In caz ca renunti la numele de fata si adopti numele sotului, trebuie sa stii ca urmeaza sa mai schimbi si alte acte in care sa specifici ca ti-ai schimbat numele si chiar adresa. Conform legislatiei din Romania ai mai multe posibilitati: ori renunti defintiv la numele de fata si treci pe numele sotului tau, ori iti pastrezi numele de familie, dar il porti alaturi de numele sotului tau, ori iti pastrezi numele de familie neschimbat, asa cum procedeaza adesea femeile de cariera si mai ales vedetele din tara noastra.

In timp ce schimbarea numelui de familie este o traditie in Romania, legea nu le obliga pe femei sa procedeze astfel, desi majoritatea domnisoarele au tendinta sa adopte numele sotului din motive diverse.

In caz ca mai ai timp sa te gandesti la numele pe care il vei purta dupa casatorie si esti indecisa in aceasta privinta, este bine sa consulti noul Cod Civil. Astfel, Art. 282 din noul Cod Civil spune ca “Viitorii soti pot conveni sa isi pastreze numele dinaintea casatoriei, sa ia numele oricaruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un sot poate sa isi pastreze numele de dinaintea casatoriei, iar celalalt sa poarte numele lor reunite.”

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

E perioada vacantelor, cand multi dintre romani aleg destinatii departe de patria mama. Daca vrei sa calatoresti...
Teleworking sau, mai pe intelesul romanilor, munca prin contract de la distanta prin intermediul internetului si telefonului....