Sfantul dumitru, sfantul dumitru traditii

Lista articolelor despre sfantul dumitru si sfantul dumitru traditii pe AflaCum.ro

Articole despre sfantul dumitru si sfantul dumitru traditii

Citeste cele mai noi articole despre sfantul dumitru si sfantul dumitru traditii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sfantul dumitru si sfantul dumitru traditii, pe AflaCum.ro!

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, cunoscut si ca Sfantul Dumitru- Izvoratorul de Mir, este considerat patronul pastorilor sau cel care desfrunzeste codrul si usuca toate plantele. Crestinii(ortodocsi si cataloci) il sarbatoresc pe 26 octombrie.

Sfantul Dumitru a trait in timpul imparatilor Diocletian (284-305) si Maximian (286-305). A fost fiul prefectului din Tesalonic. Dupa ce tatal sau a decedat, Dimitrie a fost numit guvernator al Tesalonicului.

La cativa ani distanta,  imparatul Maximian a aflat ca Dimitrie este crestin, iar asta l-a maniat peste masura. Venit la Tesalonic, Maximian l-a intrebat pe Dimitrie daca sunt adevarate zvonurile legate de el. Acesta a marturisit, fara teama, ca este crestin si a defaimat inchinarea paganeasca. Acest curaj i-a adus, din pacate, o pedeapsa aspra: a fost inteminat si ucis cu sulita.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.