Somn noapte

Lista articolelor despre somn noapte pe AflaCum.ro

Articole despre somn noapte

Citeste cele mai noi articole despre somn noapte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre somn noapte, pe AflaCum.ro!

Oamenii petrec aproximativ o treime din viata dormind. Sanatatea noastra depinde, in mare masura, de calitatea somnului din timpul noptii. Pentru a ne odihni corespunzator e necesar sa pregatim conditii prielnice pentru somnul de noapte.

Astazi, iti prezentam cateva recomandari din partea specialistilor cu privire la modul de a dormi in mod corespunzator pentru a rezolva toate problemele.

1. Dureri de umar. Daca te trezesti, in plina noapte, cu o durere de umar, nu mai dormi pe o parte, mai ales pe umarul cu probleme. De asemenea, nu este recomandat sa dormi pe burta, deoarece umerii nu vor mai fi la acelasi nivel. Cea mai buna pozitie, in acest caz, este dormitul pe spate. Pune-o perna subtire (de preferat, o perna ortopedica) sub cap. Ia o alta perna, aseaz-o in zona stomacului si tine-o in brate. Acum, umerii tai vor fi in pozitie corecta. Daca nu iti place sa dormi pe spate, alege sa dormi pe partea cu umarul sanatos. Trage picioarele usor in sus, spre piept, apoi pune o perna intre genunchi. Dormitul cu mana sub cap nu este recomandat, pentru ca produce o pozitie nenaturala a umarului.

Corpul reactioneaza in moduri la care nici nu te gandesti in timpul odihnei de noapte. Astazi, iti prezentam 9 dintre cele mai ciudate reactii ale organismului in asa numita stare de somn.

1. Muschii sunt paralizati. Cand intri in faza de somn REM(Rapid Eye Movement-Miscarea rapida a ochilor), ce reprezinta cel mai adanc somn, muschii membrelor(atat inferioare cat si superioare) sunt paralizati complet si temporar esti in imposibilitatea de a te misca. Exista chiar si o tulburare de somn prin care aceasta paralizie se mentine vreme de cateva secunde sau minute dupa trezire. Acest sentiment infricosator este trait de persoanele cu narcolepsie( tulburare de somn cronica, sau disomnie, caracterizata prin somnolenta excesiva in timpul zilei (EDS), in care o persoana experimenteaza oboseala extrema si, eventual, adoarme in locuri si momente nepotrivite, cum ar fi la scoala sau la birou).

2. Ochii se misca la viteza maxima. Exista cinci etape de somn. Fiecare aduce un somn mai adanc decat cea anterioara, iar cand treci prin toate cele cinci faze, ciclul se reia. Ultima (REM) este cea mai activa faza si incepe la aproximativ 60-90 minute dupa ce adormi. In acest stadiu, ochii se misca la viteza maxima inainte si inapoi, fara sa fii constient de asta. De ce? Mintea ta este ocupata cu visele.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.