Ai probleme in timpul noptii? Iata cum le poti rezolva

Ai probleme in timpul noptii? Iata cum le poti rezolva

Oamenii petrec aproximativ o treime din viata dormind. Sanatatea noastra depinde, in mare masura, de calitatea somnului din timpul noptii. Pentru a ne odihni corespunzator e necesar sa pregatim conditii prielnice pentru somnul de noapte.

Astazi, iti prezentam cateva recomandari din partea specialistilor cu privire la modul de a dormi in mod corespunzator pentru a rezolva toate problemele.

1. Dureri de umar. Daca te trezesti, in plina noapte, cu o durere de umar, nu mai dormi pe o parte, mai ales pe umarul cu probleme. De asemenea, nu este recomandat sa dormi pe burta, deoarece umerii nu vor mai fi la acelasi nivel. Cea mai buna pozitie, in acest caz, este dormitul pe spate. Pune-o perna subtire (de preferat, o perna ortopedica) sub cap. Ia o alta perna, aseaz-o in zona stomacului si tine-o in brate. Acum, umerii tai vor fi in pozitie corecta. Daca nu iti place sa dormi pe spate, alege sa dormi pe partea cu umarul sanatos. Trage picioarele usor in sus, spre piept, apoi pune o perna intre genunchi. Dormitul cu mana sub cap nu este recomandat, pentru ca produce o pozitie nenaturala a umarului.

2. Dureri de spate. In cazul unor astfel de dureri, e important sa mentii curbele firesti ale coloanei vertebrale. Daca salteaua este prea moale, e vremea sa o schimbi. Daca preferi dormitul pe spate, pune o perna sub genunchi pentru a oferi coloanei vertebrale o pozitie naturala si pentru a reduce, astfel, tensiunea din tendoane. Ai putea incerca, de asemenea, sa introduci un prosop mic rulat sub spate pentru a sprini coloana suplimentar. Daca dormi, de obicei, pe burta, pune o perna sub abdomenul inferior. Daca preferi somnul pe o parte, atunci cel mai bine este sa dormi in pozitie fetala. Trage picioarele usor in sus, spre piept, pastrand spatele arcuit in mod natural.. Pune-o perna mica intre genunchi. Vei detensiona spatele.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Corpul reactioneaza in moduri la care nici nu te gandesti in timpul odihnei de noapte. Astazi, iti...
Insomnia reprezinta o tulburare a somnului care se manifesta prin reducerea duratei și/sau profunzimii lui. Stresul este...
Daca ati incercat toate metodele de a adormi rapid si tot nu ati reusit, este posibil ca...