Spalare creier

Lista articolelor despre spalare creier pe AflaCum.ro

Articole despre spalare creier

Citeste cele mai noi articole despre spalare creier publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre spalare creier, pe AflaCum.ro!

Expresia spalare pe creier(controlul mintii/persuasiune coercitiva/conversia credintei) a fost folosita pentru prima data in anii 1950 de catre jurnalistul american Edward Hunter. Acesta facea referire astfel la tratamentul la care au fost supusi soldatii americani in lagare, in timpul razboiului din Coreea. Astfel de tehnici au aparut inca din Egiptul Antic! Spalarea pe creier este folosita de parteneri de viata, parinti abuzivi, lideri de cult, societati secrete, dictatori etc pentru manipularea si impunerea controlului asupra victimelor.

Aceste tehnici de spalare a creierului nu implica arme iesite din comun sau puteri supranaturale, ci implica o intelegere a psihicului uman si o dorinta de a-l exploata. Intelegand mai bine aceste tehnici, poti invata cum sa te protejezi pe tine si pe cei dragi de ele. Pasi in spalarea pe creier:

1. Stabilirea tintelor. Tintele(targetul) sunt persoanele vulnerabile, slabe. Nu toata lumea reprezinta o tinta pentru controlul mintii. Anumiti oameni sunt mai susceptibili la anumite forme de control, in momente diferite. Un manipulator cu experienta stie sa-si aleaga victimele. Acestea sunt persoane care trec prin perioade mai dificile sau printr-o schimbare radicala. Pe scurt, oameni care nu se simt suficient de increzatori in sine! Posibili candidati:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.