Spasm pleoape

Lista articolelor despre spasm pleoape pe AflaCum.ro

Articole despre spasm pleoape

Citeste cele mai noi articole despre spasm pleoape publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre spasm pleoape, pe AflaCum.ro!

Miochimia reprezinta un tic motor al ochiului/ochilor care se manifesta printr-un spasm involuntar, nedureros al pleoapelor. In popor, este cunoscuta si ca zbaterea ochiului si poate fi cauzata de mai multi factori, precum stres, oboseala, privit indelung la tv/calculator/telefon sau consum excesiv de cafea.

Superstitii. In general, oamenii de rand asociaza zbaterea ochiului cu ceva pozitiv sau negativ. Unii cred ca urmeaza sa se intample ceva bun. Altii, din contra, traiesc cu senzatia ca va urma ceva rau. Tot in popor, se mai crede ca ochiul drept este aducator de fapte bune, pe cand cel stang nu tocmai.

Ce sunt  zvacnirile pleoapelor(miokimiile)? Zvacnirile pleoapelor sunt destul de frecvent intalnite, fiecare persoana confruntandu-se cu acest lucru cel putin de cateva ori in viata. Muschii din jurul ochilor se contracta spontan, involuntar, insa miscarile sunt usoare si dureaza cateva secunde sau minute. In anumite cazuri, spasmele apar intermitent, timp de cateva zile. Se pot instala la unul sau la ambii ochii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.