Stare civila

Lista articolelor despre stare civila pe AflaCum.ro

Articole despre stare civila

Citeste cele mai noi articole despre stare civila publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre stare civila, pe AflaCum.ro!

Cununia civila este primul pas spre viata in doi pentru un cuplu care a decis sa convietuiasca impreuna si sa imparta nu doar casa, ci si numele, iar la un anumit nivel si bunurile materiale. Dar, pentru ca totul sa devina legal, viitorii insuratei trebuie sa pregateasca o serie de acte, pe care sa le depuna la Starea Civila cu minim zece zile si maxim 14 zile inainte de oficializarea casatoriei. De asemenea, cei care vor sa se casatoreasca, mai trebuie sa stie ca varsta minima legala pentru fete este de 16 ani, iar pentru baieti de 18 ani. Acum, cand se cunosc aceste aspecte, afla ce acte sunt necesare pentru cununia civila si biserica in 2020. Acestea sunt:

- certificate nastere ale viitorilor soti in original si copie,

- acte identitate mire/mireasa copie si original,

Mai multi politicieni propun in cadrul unui proiect de lege ca preotii sa oficieze cununia civila in biserica, inainte de slujba religioasa, scrie Gandul.info.

Proiectul, propus de catre senatorii si deputatii UDMR este sustinut de Biserica Ortodoxa din Romania. In aceste conditii, cei care se casatoresc nu mai sunt nevoiti sa mearga la Starea Civila in ziua nuntii deoarece tinerii insuratei pot semna in fata preotului adeverinta de casatorie.

Propunerea legislativa a fost deja inaintata de parlamentarii UDMR, ca si completare la Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila. Daca va fi aprobat proiectul legislativ, atat casatoria civila, cat si cea religioasa care este facultativa la ora actuala in tara noastra vor fi oficiate de preot intr-un lacas de cult.

In ultimii ani, rata divorturilor din Romania a crescut ingrijorator. Despartirea dintre doi oameni poate fi insa una civilizata, daca ambii soti sunt de acord sa divorteze pe cale amiabila.

Atunci cand cei doi soti decid de comun acord sa se desparta, divortul poate fi pronuntat indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie. Mai mult de atat, divortul poate fi pronuntat rapid la notar sau apeland la un mediator.

Pasii spre un divort amiabil sunt simpli, iar daca cei doi soti ii respecta, ei isi pot reface viata rapid fara cheltuieli inutile, scrie Avocatnet.ro.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.