Cum poti sa divortezi in trei pasi simpli?

Cum poti sa divortezi in trei pasi simpli?

In ultimii ani, rata divorturilor din Romania a crescut ingrijorator. Despartirea dintre doi oameni poate fi insa una civilizata, daca ambii soti sunt de acord sa divorteze pe cale amiabila.

Atunci cand cei doi soti decid de comun acord sa se desparta, divortul poate fi pronuntat indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie. Mai mult de atat, divortul poate fi pronuntat rapid la notar sau apeland la un mediator.

Pasii spre un divort amiabil sunt simpli, iar daca cei doi soti ii respecta, ei isi pot reface viata rapid fara cheltuieli inutile, scrie Avocatnet.ro.

1

Sotii trebuie sa puna la punct toate detaliile unei despartiri civilizate. Astfel, daca se inteleg, sotii pot alege sa puna capat casniciei fie pe cale administrativa, fie pe cale notariala. Potrivit NCC, daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort. Notarul poate desface casatoria si cand exista copii minori, daca intre cei doi soti nu exista dezbateri aprinse.

Pagina 1/2
Etichete: divort, soti, stare civila, notar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

DIVORTUL - reprezinta desfacerea casatoriei datorita unor motive temeinice, a unor raporturi iremediabile dintre soti care fac...
Relatiile au reprezentat mereu un element de studiu pentru oamenii de stiinta. Unora le-a luat o viata...
Divortul reprezinta un eveniment nefericit pentru toti copiii, indiferent de varsta. Exista mai multe metode prin care...