Tehnici relaxare

Lista articolelor despre tehnici relaxare pe AflaCum.ro

Articole despre tehnici relaxare

Citeste cele mai noi articole despre tehnici relaxare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tehnici relaxare, pe AflaCum.ro!

Starile de nervozitate apar ca raspuns de supravietuire a corpului, in fata pericolului sau a amenintarilor, fiind cauzate de emisia de substante si a unei cantitati mari de energie, care produs o serie de schimbari neplacute in organism.  

Simptomele cele mai comune ale starilor de nervozitate includ:

o Transpiratie
o Gura uscata
o Tremur
o Fluturi in stomac
o Dificultati de concentrare
o Voce tremuranda
o Puls rapid
o Ameteala
o Respiratie superficiala
o Rosul unghiilor
o Limbaj non-verbal defensiv (incrucisarea mainilor si a picioarelor).

Atacurile de panica pot aparea brusc si fara avertisment, ca si reactie primara a organismului la anumite amenintari. Iata cum puteti scapa de acestea:

Informati-va cu privire la cauzele atacurilor de panica. Acestea pornesc din sistemul nervos central, care controleaza respiratia, pulsul, transpiratia, respiratia, etc. Cand creierul simte pericolul, trimite semnale corpului, prin cortexul cerebral, pentru a mobiliza un raspuns. Acest lucru are loc, automat, prin eliberarea de adrenalina. Totodata, inima bate mai repede, respiratia se accelereaza si transpiratia este mai abundenta.

Este foarte important sa va pastrati calmul, atunci cand aveti de-a face cu un atac de panica, incercand sa va convingeti ca nu sunteti in pericol si repetandu-va acest lucru, in minte, timp de cateva minute.

Daca sunteti deprimati fara motiv si doriti sa scapati de aceasta stare, puteti incerca niste tehnici de relaxare, care va vor reincarca bateriile si sa vor imbunatati treptat starea de spirit.

Iata cum puteti trece peste depresie, folosind tehnici de relaxare:

Faceti o lista cu lucrurile care va deprima, ascultand muzica relaxanta.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.