Cum sa scapi de atacurile de panica

Cum sa scapi de atacurile de panica

Atacurile de panica pot aparea brusc si fara avertisment, ca si reactie primara a organismului la anumite amenintari. Iata cum puteti scapa de acestea:

Informati-va cu privire la cauzele atacurilor de panica. Acestea pornesc din sistemul nervos central, care controleaza respiratia, pulsul, transpiratia, respiratia, etc. Cand creierul simte pericolul, trimite semnale corpului, prin cortexul cerebral, pentru a mobiliza un raspuns. Acest lucru are loc, automat, prin eliberarea de adrenalina. Totodata, inima bate mai repede, respiratia se accelereaza si transpiratia este mai abundenta.

Este foarte important sa va pastrati calmul, atunci cand aveti de-a face cu un atac de panica, incercand sa va convingeti ca nu sunteti in pericol si repetandu-va acest lucru, in minte, timp de cateva minute.

Exersati tehnici de relaxare, invatand sa va controlati respiratia. Inspirati rar si adanc pe nas (numarand pana la 5), tineti-va respiratia timp de 5 secunde si expirati incet, pe gura ( numarand pana la 5). Aceasta tehnica va poate ajuta sa evitati hiperventilarea, ce poate produce ameteala.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Starile de nervozitate apar ca raspuns de supravietuire a corpului, in fata pericolului sau a amenintarilor, fiind...
Daca sunteti deprimati fara motiv si doriti sa scapati de aceasta stare, puteti incerca niste tehnici de...
Oricine se simte trist ocazional, pentru o perioada scurta de timp si ca reactie normala la o...