Tigru platan

Lista articolelor despre tigru platan pe AflaCum.ro

Articole despre tigru platan

Citeste cele mai noi articole despre tigru platan publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tigru platan, pe AflaCum.ro!

Vara vine cu temperaturi mari, mult disconfort termic si...pradatori gata sa iti atace pielea! In aceasta categorie, alaturi de tantari si capuse, intra tigrul de platan. Intepatura acestuia din urma nu e deloc placuta, chiar daca nu e la fel de dureroasa precum cea de tantar. Dar hai sa vedem ce sunt tigrii de platan, cum au aparut, de ce ne inteapa si cum putem sa ii combatem.

Ce este tigrul de platan? Tigrul platanului(de platan) este denumit stiintific Corythucha ciliata. Este o specie de hemiptera, o plosnita din familia Tingidae. Hrana principala a acestei mici insecte este reprezentata de seva din frunzele platanului.

Cum a aparut tigrul de platan in Romania? Corythucha ciliata e originara din America de Nord, din jumatatea estica a continentului (estul SUA si al Canadei) . In Europa, a aparut in 1964 in Italia, la Padova. Specia s-a raspandit incet si sigur in aproape toata lumea. in tara noastra, tigrul de platana a fost observat pentru prima data in 1990 in zona Craiovei. Specia este prezenta in toata tara. Raspandirea a fost posibila, in principal, prin intermediul puietilor de platani adusi in Romania. De asemenea, au fost adusi de oameni din strainatate pe haine si alte diverse obicte.

Vara vine cu temperaturi mari, mult disconfort termic si...pradatori gata sa iti atace pielea! In aceasta categorie, alaturi de tantari si capuse, intra tigrul de platan. Intepatura acestuia din urma nu e deloc placuta, chiar daca nu e la fel de dureroasa precum cea de tantar. Astazi, iti vom arata cum sa tratezi intepaturile tigrului de platan, dar si cum sa scapi de aceasta insecta nesuferita:

Cum sa tratezi intepaturile tigrului de platan:

- spala-te cu apa si sapun on zona in care ai fost intepat;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.