TIMP LIBER

Lista articolelor despre TIMP LIBER pe AflaCum.ro

Articole despre TIMP LIBER

Citeste cele mai noi articole despre TIMP LIBER publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre TIMP LIBER, pe AflaCum.ro!

Oamenii de stiinta care se ocupa de comportamentul uman afirma ca exista o legatura directa intre caracterul unei persoane si actiunile sale cotidiene. Iata cinci exemple prin care rutina zilnica poate spune o multime de lucruri despre tine.

1. Obiceiurile alimentare. Daca:

- mananci incet si atent, apreciezi viata si iti place sa ai totul sub control.

Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea generala de sanatate. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Tineti sub control stresul, identificand sursele acestuia (problemele de la locul de munca, de la scoala sau ingrijirea unei alte persoane) si urmarind modul in care reactionati in situatii stresante. Cele mai bune metode de reducere a stresului sunt tehnicile de relaxare si de respiratie.

Inconjurati-va de persoane care va sustin, cum ar fi membri ai familiei si prieteni, ce va pot face sa va simtiti bine in pielea voastra si care sa va respecte limitele si nevoile.

Oriunde te-ai afla e bine sa fii organizat. Daca lasi totul vraiste, o sa devii extrem de stresat. Nu e asa greu sa iti pui putina ordine in viata. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Prioritati. Daca nu iti cunosti prioritatile, va fi greu sa fii ordonat si sa dai randament. La birou, fa doar ce ti-ai propus in ziua respectiva. Doar daca iti ramane ceva timp, poti incerca sa rezolvi chestiuni suplimentare. In timpul liber, nu incerca sa le faci pe toate dintr-odata! Daca ai zi de sala, fa doar activitati de ingrijire a corpului. Daca mergi la cinema, ramai cinefil in ziua respectiva! Iar daca scoti iubita in oras, nu uita sa fii romantic toata ziua! :)

2. Liste. Oriunde mergi la cumparaturi si orice vrei sa cumperi, fa o lista inainte. Vei fi mai eficient, mai rapid si vei evita cheltuiele inutile.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.