Cum sa ai grija de propria persoana

Cum sa ai grija de propria persoana

Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea generala de sanatate. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Tineti sub control stresul, identificand sursele acestuia (problemele de la locul de munca, de la scoala sau ingrijirea unei alte persoane) si urmarind modul in care reactionati in situatii stresante. Cele mai bune metode de reducere a stresului sunt tehnicile de relaxare si de respiratie.

Inconjurati-va de persoane care va sustin, cum ar fi membri ai familiei si prieteni, ce va pot face sa va simtiti bine in pielea voastra si care sa va respecte limitele si nevoile.

Faceti-va timp pentru distractie si hobby-uri, mai ales daca sunteti foarte stresati.

Apelati la ajutorul unui psiholog, daca va simtiti depasiti de problemele personale, deoarece un specialist va poate ajuta sa va reveniti.

Rostiti, in mod repetat, niste propozitii pozitive, la adresa propriei persoane, care sa va faca sa va simtiti mai bine, atunci cand sunteti stresati si descurajati.

Faceti miscare, zilnic, timp de 30 minute, pentru a va umple de energie si pentru a va da o stare de bine generala. Incercati sa mergeti la plimbare, sa dansati prin casa, sa munciti in curte, sa mergeti la sala sau sa faceti yoga.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi oameni sunt convinsi ca fericirea inseamna sa te casatoresti si sa faci copii. In realitate, exista...
Daca simti ca esti coplesit de munca ta si ca mersul la job in fiecare zi e...
Orice om doreste sa traiasca mult si bine. Secretul longevitatii a fost cautat dintotdeauna, de la oameni...