Tratament rinita

Lista articolelor despre tratament rinita pe AflaCum.ro

Articole despre tratament rinita

Citeste cele mai noi articole despre tratament rinita publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tratament rinita, pe AflaCum.ro!

Rinita alergica este o boala inflamatorie a mucoasei nazale, care apare datorita unor reactii imunologice excesive in prezenta unor substante straine denumite alergeni (praf, polen, mucegai, puf, pene, par, scame) si care se manifesta prin stranut, secretii nazale apoase si obstructie nazala. Iata cum se trateaza rinita alergica:

1. Indepartand alergenii din locuinta

Imbaiati des animalele de companie, pentru a indeparta parul, ce poate cauza iritarea mucoasei nazale si poate declansa rinita alergica.

Rinita este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale de origine infectioasa sau alergica. In popor, boala mai este cunoscuta ca guturai. 

Rinita , indiferent de tipul ei( infectioasa sau alergica), poate afecta foarte tare calitatea vietii pacientilor, prin perturbarea somnului, favorizarea somnolentei diurne, a problemelor de concentrare,cresterea iritabilitatii si scaderea calitatii mirosului. Mai mult, studiile arata faptul ca pacientii cu rinita non-alergica au un risc semnificativ mai crescut de a dezvolta astm si vice-versa. 

In cazul rinitei alergice lucrurile sunt mai clare. Pentru a preveni aceasta afectiune incearca sa nu te expui la praf. Spala frecvent, cu apa fierbinte, lenjeria de pat si incearca sa mentii aerul cat mai curat in camera.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.