Cum sa tratezi RINITA. 5 metode naturiste

Cum sa tratezi RINITA. 5 metode naturiste

Rinita este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale de origine infectioasa sau alergica. In popor, boala mai este cunoscuta ca guturai. 

Rinita , indiferent de tipul ei( infectioasa sau alergica), poate afecta foarte tare calitatea vietii pacientilor, prin perturbarea somnului, favorizarea somnolentei diurne, a problemelor de concentrare,cresterea iritabilitatii si scaderea calitatii mirosului. Mai mult, studiile arata faptul ca pacientii cu rinita non-alergica au un risc semnificativ mai crescut de a dezvolta astm si vice-versa. 

In cazul rinitei alergice lucrurile sunt mai clare. Pentru a preveni aceasta afectiune incearca sa nu te expui la praf. Spala frecvent, cu apa fierbinte, lenjeria de pat si incearca sa mentii aerul cat mai curat in camera.

Remedii naturiste:

1. Preparate din propolis. Propolisul anihileaza rapid simptomele rinitei, mai ales cand este vorba de nas infundat. Cel mai potrivit tratament pe baza de propolis este spray-ul. Pulverizeaza doua pufuri in ambele nari, pana la vindecare. Poti apela si la unguente pe baza de propolis, pe care le folosesti tot de doua ori pe zi, in fiecare nara.

2. Uleiuri esentiale. Uleiurile volatile de pin, de cimbru, de eucalipt, de lavanda si de lamaie actioeaza impotriva rinitei. Pune patru-cinci picaturi (poate fi un singur ulei sau le poti combina) intr-un recipient cu apa clocotita, acopera-ti capul cu un prosop si apleaca-te deasupra vasului. Stai in aceasta pozitie circa 10 minute, avand grija sa nu patrunda aer rece. Dupa ce ai terminat inhalatia,tine fata acoperita cu prosopul, timp de 30 minute.

3. Infuzii cu efecte antiinflamatorii. Rozmarinul, macesul, carpenul, stejarul, papadia, lavanda, cimbrul sau mustetelul sunt plante recomandate in tratatrea rinitelor, deoarece au efect antialergic, antiinflamator si decongestionanat. Infuzia se prepara dintr-o lingura de planta, la o cana de apa clocotita si se consuma de doua ori pe zi.

4. Produse pentru stimularea sistemul imunitar. Rinita se poate instala atunci cand sistemul imunitar este scazut, asa ca un tratament pentru intarirea organismului e binvenit. Ceaiurile de echinaceea, cat si capsulele de propolis, de lemn dulce, de ginseng, de coenzima Q10, de chimen negru si de vitaminele E, A si C sunt excelente in acest sens.

5. Cataplasma cu hrean. Aceasta radacinoasa actioneaza eficient impotriva rinitei. Spala hreanul, da-l pe razatoare, apoi inveleste-l intr-un tifon sau intr-un material din bumbac. Cataplasma obtinuta aplic-o pe frunte, 20 de minute, seara, pe o perioada de 7 zile. In momentul cand simti usturime, fa o pauza de cateva minute, dupa care vei pune, iar, cataplasma.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rinita alergica este o boala inflamatorie a mucoasei nazale, care apare datorita unor reactii imunologice excesive in...
Cititi prospectul medicamentului Aerius. Acesta este folosit in tratarea rinitei alergice sau a urticariei idiopatice cronice. Comprimate...
Citeste prospectul medicamentului Rhinocart® Aqua 50 mcg/doza, 100 mcg/doza si afla pentru ce este indicat si cum...