Cum se trateaza rinita alergica

Cum se trateaza rinita alergica

Rinita alergica este o boala inflamatorie a mucoasei nazale, care apare datorita unor reactii imunologice excesive in prezenta unor substante straine denumite alergeni (praf, polen, mucegai, puf, pene, par, scame) si care se manifesta prin stranut, secretii nazale apoase si obstructie nazala. Iata cum se trateaza rinita alergica:

1. Indepartand alergenii din locuinta

Imbaiati des animalele de companie, pentru a indeparta parul, ce poate cauza iritarea mucoasei nazale si poate declansa rinita alergica.

Totodata, eliminati plantele din casa ( cu sau fara flori) si introduceti pernele si plapumile, pe care nu le foloriti, in huse de plastic, pentru a minimaliza alergenii, in timpul somnului.

Nu uitati sa stergeti praful cat de des si incercati sa scapati de mucegaiul din locuinta, deoarece toti acesti factori declanseaza rinita alergica.

Folositi un purificator de aer, pentru a indeparta toti alergenii din locuinta.Un umidificator adauga umezeala in aer, care calmeaza iritarea cavitatii nazale si impiedica producerea de mucus in exces.

Consultati un medic alergolog sau faceti un test pentru depistarea alergiilor. Rinita alergica cronica poate fi cauzata de alergia la anumite alimente, cum ar fi lactatele sau glutenul.

2. Cu ajutorul unui tratament prescris de medic:

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rinita este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale de origine infectioasa sau alergica. In popor,...
Cititi prospectul medicamentului Aerius. Acesta este folosit in tratarea rinitei alergice sau a urticariei idiopatice cronice. Comprimate...
Citeste prospectul medicamentului Rhinocart® Aqua 50 mcg/doza, 100 mcg/doza si afla pentru ce este indicat si cum...