Trisequens, estrogen

Lista articolelor despre Trisequens si estrogen pe AflaCum.ro

Articole despre Trisequens si estrogen

Citeste cele mai noi articole despre Trisequens si estrogen publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre Trisequens si estrogen, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Trisequens si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Sindromul de deficienta estrogenica, prevenirea osteoporozei la femeia in postmenopauza expusa riscului de fractura.

Compozitie: 12 tablete albastre/galbene: 2 mg/4mg estradiol; 10 tablete albe: 2 mg/4 mg estradiol, 1mg norethisteron acetat; 6 tablete rosii: 1 mg estradiol.

Organismul uman sintetizeaza aproximativ o suta de hormoni. Dintre acestia 6 sunt responsabili cu frumusetea. Ei contribuie la elasticitatea pielii si chiar la buna dispozitie. Din pacate, din motive necunoscute, multe persoane sufera dezechilibre hormonale, iar unul dintre efecte este imbatranirea prematura. Vestea buna e ca exista metode pentru restabilirea echilibrului hormonal.

Care sunt hormonii importanti pentru frumusetea corpului si cum sa mentii un nivel optim de hormoni:

1. Estrogenul determina celulele fibroblastice sa produca colagen si elastina. Cand nivelul acestui hormon scade, apar ridurile, fata devine neuniforma, iar sanii pierd din volum.

Citeste prospectul medicamentului ETINILESTRADIO , comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii si mod de administrare: In hipogonadism la femeie: 1-2 comprimate a 0,05 mg/zi, ciclic (primele 2 saptamani ale ciclului, completand in ultimele 2 saptamani cu un progestativ); in tulburarile de menopauza 0,05 mg/zi, 2 luni, apoi 0,01-0,02 mg/zi, 20 de zile in fiecare luna, asociind eventual un progestativ in cele 10 zile de pauza (se foloseste doza minima activa, se evita prelungirea nejustificata a tratamentului); in vulvovaginita fetitelor: 0,01 mg o data la 2 zile, timp de 10 zile.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand etinilestradiol 0,02 mg si 0,05 mg (cutie cu 30 buc.).

Indicatii: Simptome de insuficienta estrogenica asociate menopauzei instalate natural sau chirurgical. Prevenirea osteoporozei induse de deficienta de estrogen.

Contraindicatii: Sarcina. Alaptare. Tumori cunoscute sau banuite a fi dependente de estrogen. Endometrioza. Sangerari vaginale cu cauza necunoscuta. Procese trombo-embolice acute sau recente.

Precautii: Daca una din urmatoarele afectiuni se instaleaza, a survenit anterior si/sau s-a agravat in timpul sarcinii sau unei utilizari anterioare a steroizilor, beneficiile tratamentului cu estradiol trebuie cantarite relativ fata de riscurile posibile. In astfel de cazuri pacienta trebuie tinuta sub o atenta observatie. Trebuie avut in vedere ca aceste afectiuni pot reaparea sau se pot agrava in timpul terapiei cu estradiol si ca extragerea implantului este uneori dificila: antecedente tumorale dependente de estrogen; fibrom uterin, leiomiom, hiperplazie endometriala. Fibrochist de san; dezechilibre tromboembolice anterioare (sau prezenta factorilor de risc); hiperensiune; boli hepatice (icter, porfirie, adenom al ficatului); herpes incipient; cloasma, mai ales la femeile predispuse dupa expunere la lumina (solara); otoscleroza; migrena sau dureri de cap. Pentru a preveni acumularea estrogenilor consecutiva implantarilor repetate este de dorit sa se masoare nivelurile serice de estradiol inaintea unui nou implant, in urmatoarele cazuri: cand recurenta simptomelor climaterice necesita reimplantarea dupa mai putin de patru luni; cand doua implantari consecutive au fost efectuate la mai putin de sase luni; in cazul bolilor hepatice grave, deoarece metabolismul estrogenului poate fi afectat. In general, in aceste situatii, un nou implant ar trebui facut numai in cazul in care concentratiile de estradiol scad sub 400 pmol/l. La femeile cu uter intact, administrarea periodica a progestogenului, ca adaos la terapia cu estrogen, va rezulta de obicei intr-o sangerare de privatie. Daca survin sangerari vaginale neasteptate, trebuie luate imediat masuri de diagnosticare. Cand o pacienta cu uter intact nu mai are nevoie sau nu mai doreste o reimplantare cu Riselle, se recomanda continuarea administrarii de progestogen pana la incetarea sangerarilor de privatie. Sangerarile de privatie, dependent de durata si doza folosita, pot aparea pana la unul sau doi ani de la ultima implantare. Folosirea estrogenilor poate influenta rezultatele unor analize de laborator (nivelurile plasmatice ale proteinelor transportoare si fractiunile lipidice/lipoproteice, parametrii metabolismului carbohidratilor, sistemul endocrin, coagularea si fibrinoliza). In general, valorile raman intr-un interval normal. In timpul tratamentului prelungit cu preparate estrogenice este recomandata examinarea medicala periodica. Sarcina si alaptare: Acest medicament este contraindicat in sarcina. Nu exista date suficiente despre folosirea medicamentului pe durata alaptarii pentru a afirma efectul potential daunator asupra sugarului. Totusi, se stie ca estradiolul se elimina in laptele matern si poate afecta cantitatea de lapte secretata. Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule: Din datele disponibile, nu exista efecte adverse asupra atentiei si capacitatii de concentrare.

Prospect Estracomb TTS, sistem transdermal: Tratamentul semnelor si simptomelor datorate deficientei estrogenice induse de menopauza la pacientele cu uter intact, profilaxia pierderii accelerate de substanta osoasa in perioada de post-menopauza.

Compozitie: Substante active : estra-1,3,5(10)triene-3,17 beta-diol (Estradiol), 17-hidroxi-19-nor-17alfa-pregn-4-en-20yn-3-ona-acetat (Noretisteron acetat) micronizat. Excipienti: etanol, hidroxipropilceluloza, polietilena tereftalat, etilenvinilacetat-copolimer, parafina, polisobutilen.

Actiune terapeutica: Hormonoterapie estrogenica in postmenopauza.